BITI ILI NE BITI ZA CRVENO-BELE: Paklenih osam dana za košarkaše Zvezde
Foto: ABA Liga

Sledi rasplet

BITI ILI NE BITI ZA CRVENO-BELE: Paklenih osam dana za košarkaše Zvezde

Košarka -

Košarkašima Crvene zvezde biće odlučujućih narednih osam dana!

Naime, crveno-belih u tom period očekuje paklen raspored, jer već sutra igraju protiv Uniksa u pretposlednjem kolu Evrolige, zatim u utorak dočekuju Budućnost u majstorici polufinala ABA lige, a onda naredni petak gostuju Darašufaki za plasman među osam najboljih u Evropi.

Trener Zvezde Dejan Radonjić istakao je da se naredni period odlučuje čitavu sezonu.

- Već sutra igramo sa Uniksom u Evroligi, potom sledi revanš protiv Budućnosti i borba za ulazak u finale regionalnog takmičenja. Pokušaćemo da se što bolje spremimo za duele koji nas očekuju u narednom periodu i svesni smo koliko su to bitni mečevi - rekao je Radonjić i dodao.

- Evidentno je da je došlo do pada, jer smo do sada odigralo veliki broj utakmica u svoim takmičenjima, ali i pored svega mislim da smo bolji od svih u ABA ligi i da ćemo to dokazati.

Kapiten crveno-belih Luka Mitrović svestan je koliko će ove tri utakmice uticati na preostali deo sezone.

- Čekaju nas najvažnije utakmice u ovoj sezoni, ali sam siguran da ova ekipa može da se izdigne iznad ove situacije i da bude prava sada kada je najvažnije. Imam veliko poverenje u ove igrače - poručio je Mitrović.

Evroliga

Zvezda - Uniks (petak 31. mart)

- Izuzetno važan meč za crveno-bele. U slučaju trijumfa, a eventulanog današnjeg poraza Darušafake protiv Bamberga, izabranci Dejana Radonjića bi već tada obezbedili plasman u četvrfinale Evrolige. Brine što su košarkaši Zvezde nalaze u padu formu, ali svi se nadaju da će biti bolji od ruskog predstavnika.

ABA Liga

Zvezda - Budućnost (utorak 4. april)

- Definitivno možda i najvažnija utakmica za crveno-bele u dosadašnjem delu prvenstva, jer pobedom obezbeđuju finale regionalnog takmičenja, što je i bio cilj pre početka ovog tak mičenja. Pozntao je da Zvezda ako želi i naredne sezone da učestvuje u Evroligi, mora da osvoji ABA ligu, a prva prepreka ka tom cilju je klub iz Podgorice.

Evroliga

Darušafaka - Crvene zvezda (petak, 7. april)

Ako u ovom kolu oba ova timu pobede u Evroligi, meč u Istanbulu sledećeg petka između Darušafake i Crvene zvezde odlučivaće ko će izboriti mesto među osam najboljih ekipa u ovom takmičenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track