DEJAN MUSLI ZA KURIR: Navijao sam za Zvezdu u Evroligi
Foto: Printscreen

Halo, Malaga: Partizanovac slavi Evrokup

DEJAN MUSLI ZA KURIR: Navijao sam za Zvezdu u Evroligi

Košarka -

Bivši košarkaš crno-belih, koji je s Unikahom osvojio Evrokup, ne krije da je želeo najviši domet beogradskim crveno-belima u najjačem evropskom takmičenju

Dok Evropa čeka novog vladara u klupskoj košarci, Unikaha i dalje slavi pehar Evrokupa, drugog po težini takmičenja na Starom kontinentu. A zajedno sa Špancima trofej slave i dvojica Srba, Nemanja Nedović i Dejan Musli.- Da. Insistirao sam da igram iako sam povređen. Nisam mogao drugačiju odluku da donesem. Mislim da bi tako odlučio svaki moj saigrač. Medutim, trener je insistirao da ipak ne igram - ovim rečima je bivši košarkaš Partizana počeo razgovor za portal Mocart sport.

Grobar, a delija... Dejan s peharom Evrokupa
Grobar, a delija... Dejan s peharom Evrokupa

Kakav je osećaj biti osvajač Evrokupa?- Osećaj je neopisiv! I to je osećaj koji traje i svakog sledećeg dana dobija novu notu. Nestvarno zaista! Finalna utakmica je bila puna preokreta i neizvesnosti, tim pre mi je ukus pobede veličanstven.U finalu ste protiv sebe imali ekipu koju kao gost niste pobedili od novembra 2014. godine. Da li je to predstavljalo dodatni motiv?- Finale je bilo nestvarno i desila se magija. Magija košarke. Bez lažne skromnosti, svestan sam koliko sam nedostajao ekipi na terenu, zatim sudijska odluka da Omić napusti teren. I onda četvrta četvrtina i - čudo! Pošto zbog povrede nisam mogao da igram, s klupe sam slao podršku i pozitivnu energiju saigračima, znam sigurno da su je osetili.Koliko je tebi, ali i ekipi, bilo važno da osvojite Evrokup, s obzirom na to da to znači povratak u Evroligu?- Bilo je važno, ali nismo imali imperativ plasmana i pobede. Imam osećaj da smo nakon utakmica protiv Bajerna iz Minhena pomislili: „Momci, mi možemo da osvojimo Evrokup“. Evroliga nas očekuje sledeće sezone, bićemo spremni, to je sigurno.

Braća Srbi... Musli i Nedović
Braća Srbi... Musli i Nedović

Kad smo već kod Evrolige, da li si ispratio Crvenu zvezdu i njen učinak?- Pratio sam Crvenu zvezdu. Odlično su igrali i želeo sam im najviši mogući domet u Evroligi.Da li pratiš Partizan otkako si otišao i šta pamtiš iz perioda kad si igrao za crno-bele?- Pratim Partizan. Dobro pamtim sve, sve što bilo jeee... - zapevao je na kraju razgovora Dejan Musli.

Veliko priznanjeZNAČI MI MESTO U IDEALNOJ PETORCI EVROKUPAU idealnoj si petorci Evrokupa. Koliko ti znači taj uspeh?- Vest o idealnoj petorci Evrokupa proširila se po sajtovima nekako s blagim najavama u popodnevnim satima. Te večeri kao da nisam bio svestan šta sam pročitao, pa sam ujutro s porodicom sumirao utiske kad su sve novine pisale o tome. Konstatovali smo da nismo bili svesni kako se lepa stvar dogodila. Naravno da mi znači i daje mi želju da održim kontinuitet u igri.

Po notama Ðoana PlazeMOTIV NAŠLI U ZMIJAMA I IGUANIDa li je istina da vas je Đoan Plaza motivisao pred majstoricu video-klipom s iguanom i zmijama?- Da, istina je. Video prati sudbinu iguane koja prolazi kroz peščani teren okovan stenama, koji je leglo zmija. Uprkos tome što je bilo više od 100 zmija, iguana je zahvaljujući besomučnom trčanju i brzim reakcijama uspela da utekne. Video je upečatljiv i šalje pravu poruku - nije važno ko si, niti ko je tvoj protivnik, važno je znati gde je tvoj cilj. Odnosno - nije važno koja ti sila preti, već koju svetinju braniš.

Anja Vukašinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track