SRPSKA KOŠARKAŠICA OBEĆAVA Sonja Petrović: Ne damo titulu prvaka Evrope
Foto: Dado Đilas

U žiži

SRPSKA KOŠARKAŠICA OBEĆAVA Sonja Petrović: Ne damo titulu prvaka Evrope

Košarka -

Kao jedina Srpkinja na minulom fajnal-foru Evrolige, košarkašica USK Praga za Kurir govori i o dometima reprezentacije s novim selektorom

Nema kluba u Evropi koji Sonja Petrović nije odvela na fajnal-for Evrolige. Tako je bilo i ove godine - naša reprezentativka bila je jedina Srpkinja na završnom turniru u Rusiji, čime je potvrdila epitet zvanično najbolje srpske košarkašice.Sonjin USK Prag nije uspeo da uđe u finale i na kraju je zauzeo četvrto mesto, a naša igračica je u borbi za bronzu bila najbolja. Nažalost, Sonja je čak zaradila i povredu stopala, zbog čega je čeka pauza od četiri nedelje. Ipak, nastup za Srbiju na Evrobasketu ove godine ne dolazi u pitanje.Reprezentacija je dobila novog selektora, šta očekuješ od saradnje sa Stevanom Karadžićem?- Verujem da će sve biti dobro. Smatram da je cela ekipa, od trenera do svake igračice, spremna i željna da se stvore dobri uslovi, da proces upoznavanja i tranzicije prođe glatko i da, bez obzira na promene, zajedništvo koje nas je krasilo ostane crta ekipe .Može li Srbija da odbrani zlato u Češkoj, tim pre što ćeš biti domaćin na Evropskom prvenstvu koje će se igrati u hali tvog kluba?- Mislim da je odbrana titule jako teška, dokaz je da nikom nije pošlo za rukom u novije doba. Velika je razlika kad svaka ekipa pristupa utakmici sa nama želeći da uzme skalp prvaku Evrope. Po meni je realno da se borimo za plasman na Svetsko prvenstvo, da se nastavi kontinuitet dobrih rezultata i stvori dobra atmosfera i u novom, izmenjenom sastavu.Koliko ti znači priznanje koje si dobila od KSS?- Svako priznanje imponuje, možda konkretno nagrada od KSS dobija na težini jer sam napokon i u svojoj zemlji priznata kao što sam u Evropi već nekoliko godina.

Radni UskrsNE VOLIM DA GUBIM U TUCANJU JAJIMAUskrs si provela radno, na fajnal-foru. Da li te ovaj praznik podseća na detinjstvo, kada si verovatno volela da se takmičiš u tucanju jajima?- Naravno, za Uskrs me vezuju lepe uspomene. Uglavnom je praznik obeležavan kod kuće, u krugu porodice i veseloj atmosferi. Takmičenje u tucanju jajima je uvek bilo napeto, kod nas niko ne voli da gubi. Toliko da su pojedinci pokušavali i drvena jaja da podmetnu.

Goran Anđelković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track