KLIVLEND U POLUFINALU ISTOKA: Boston i Juta stigli do izjednačenja
Foto: Reuters

Četvrtfinale NBA

KLIVLEND U POLUFINALU ISTOKA: Boston i Juta stigli do izjednačenja

Košarka -

Košarkaši Bostona izjednačili su protiv Čikaga na 2:2 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Istočne serije NBA lige, pošto su u noći između nedelje i ponedeljka pobedili u gostima sa 104:95.

Na Zapadu Juta je takodje izjednačila protiv Los Andjeles Klipersa nakon trijumfa na domaćem terenu od 105:98.

Boston se brzo oporavio od dva poraza startna poraza u Masačusecu i porodične tragedije svog najboljeg igrača Ajzee Tomasa i u oba meča u Čikagu maksimalno iskoristio izostanak Ražona Ronda.

Već u ranoj fazi utakmice stekli su dvocifrenu prednost, koju su "Bulsi" tek sredinom treće deonice nakon serije 12:0 uspeli da sustignu, ali je Boston brzo odgovorio istom merom i na kraju došao do bitnog trijumfa.

Upravo je Tomas sa 33 poena i sedam asistencija predvodio Boston do pobede, a ispratili su ga Džerald Grin sa 18 poena i Al Horford sa "dabl-dabl" učinkom od 15 poena i 12 skokova.

Najefikasniji u ekipi Čikaga bio je Džimi Batler sa 33 poena, dok su Nikola Mirotić i Ajzea Kenan postigli po 13.Naredni meč igraće se za tri dana u Bostonu.

Juta je uspela da iskoristi domaći teren i za razliku od prve utakmice dodje do pobede, iako je zbog trovanja Gordon Hejvord proveo samo devet minuta na parketu.

Utakmica izmedju četvrtog i petog tima Zapadne konferencije bila je izuzetno izjednačena od samog starta, ekipe su se smenjivale u vodjstvu, a najveća prednost iznosila je osam poena.

Sredinom poslednje deonice LA Klipersi imali su pet poena prednosti, ali je Juta nošena Džoe Džonsonom i Džoe Inglsom serijom 15:4 stigla do preokreta i vodjstva od 102:94, koju tim iz Kalifornije nije uspeo da sustigne do kraja susreta.Klupa Juta bila je najzaslužnija za trijumf, a najefikasniji bio je upravo Džonson sa 28 poena, dok je Rodni Hud dodao 18, a Derik Fejvors ubacio je 17.

S druge strane u timu Los Andjeles Klipersa istakao se Kris Pol sa 27 poena, a dva manje postigao je DŽamal Kravford.

Naredni meč igraće se za dva dana u Los Andjelesu.

Ranije sinoć šampion Klivlend je sa 106:102 u gostima pobedio Indijanu i tako se plasirao u polufinale Istočne konferencije, dok je Hjuston na gostovanju protiv Oklahome sa 106:102 stigao do vodjstva od 3:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track