VELIKI PREOKRET CRNO-BELIH: Partizan gubio 17 razlike, pa pobedio Spartak u Subotici
Foto: Kurir Sport

Superliga Srbije

VELIKI PREOKRET CRNO-BELIH: Partizan gubio 17 razlike, pa pobedio Spartak u Subotici

Košarka -

Košarkaši Partizana su posle preokreta u drugom poluvremenu savladali Spartak u Subotici (82:75).

Iako oslabljeni ne igranjem Veličlkovića i Hečera, izabranici trenera Džikića su do pobede došli boljom igrom u nastavku, posebno u trećem kvartalu koji su dobili sa 32:14. Partizan sada ima tri, dok Spartak nakon ćetiri odigrana kola ima jedan trijumf.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Stefan Birčević koji je postigao 21 poena, a pratili su ga Stefan Pot sa 16 i Branislav Ratkovica koji je dodao 15. Kod Spataka se istakao Igor Kesar sa 25 poena, dok je Jelenić dodao četiri poena manje.

Prva četvrtina

Partizan je meč počeo serijom 6:0 u kojoj su pogodili Luković, Vrabac i Ratkovica. Spartak je posle toga zaigrao nešto bolje i nošen pre svega poenima Kesara u 6. minutu je uspeo da smanji na 13:11.U sedemom minutu posle trojke Jelenića Spartak je prvi put poveo 14:13.

Subotičani su u osmom minutu vodili 19:13, ali je prva četvrtina okončana rezultatom 23:17 za domaći tim.

Druga četvrtina

Na startu druge deonice Jovšić je pogodio trojku za Spartak, koji sada ima dvet poena prednosti.Džikić je pokušao da kombinuje postavu na terenu, a kada to nije dalo očekivani rezultat na teren je polako vraćao startere. na to ga je primoralo i vođstvo Spartaka 29:20.

Na polovini druge deonice Spartak imao iznenađujuće veliku prednost od 14 poena (34:20), a Partizan i dalje traži postavu, koja će zaigrati efikasnije. za to vreme Spartak mini serijom 8:3 povećava razliku na za 18. minuta igre maksimalnih 45:28.

Partizan je potom koševima Vrabca, Birčevića, Pota pa opet Birčevića smanjio na 45:36, ali je prvi deo meča, posle tehničke greške klupi Partizana okončan vođstvom Spartaka 47:36.

Treća četvrtina

U prva 4 minuta drugog poluvremena Spartak je ugčlavnom uspevao da održi dvocifrenu prednost. na polovini trećeg kvartala,Partizan je posle koša Vrabca smanjio na 48:55, posle čega je trener Spartaka reagovao minutom odmora. To nije donelo promenu u igri domaćeg tima, pa je posle trojke Andrića u 26. minutu na semaforu stajalo 55:52. za Spartak.

Partizanov nalet je nastavljen serijom od 5 poena Vanje Marinkovića, kojom su gosti posle dugo vremena poveli 57:55. Potom su po trojku na obe strane ubacuili Jelenić i Birčević za 60:58. Odličnui četvrtinu, Partizan je posle trojke Andrića dobio rezultatom 32:14, pa se u poslednjih 10. minuta ušlo sa vođstvom Partizana 68:61.

Četvrta četvrtina

Poslednja četvrtina počela je poenima Jovšića za Spartak. Sa druge strane pogodio je ratkovića, pa je Partizan osam minuta pre kraja imao plus 5 (70:65). Igra se sada poen po poen, a utisak je da Partizan kontroliše situaciju na parketu dvorane u Dudovoj šumi.

Posle trojke Ratkovice u 37. minutu Partizan je poveo sa 79:69, što je za borbenu ekipu Spartaka bilo nedostižno.

Tok meča

Trener Partizana Aleksandar Džikić ističe da postoji relana mogućnost da crno-beli u Subotici ne nastupe u najjačem sastavu.

"Naša je želja da protiv svakog protivnika igramo motivisano i sa energijom. Greške su deo košarke, i to mora da se prihvati, ali je normalno da se trudimo da ih bude što manje. Poštujemo domaćina, ali smo istovremeno svesni i odnosa naše dve ekipe. Postoji realna mogućnost da ne nastupimo u najjačem sastavu". - izjavio je Džikić. Košarkaš Spartaka Đorđe Tresač je pred meč sa Partizanom rekao:"Nakon pobede protiv Borca ekipu Partizana očekujemo u dobrom raspolaženju. O protivniku ne treba trošiti reči, svi znamo da nam dolazi najtrofejniji tim u Srbiji i teško je očekivati da mi budemo favoriti. Na nama ostaje da u meču pokažemo borbenost, agresivnost i zalaganje, sve ono što nas je i dovelo do super lige. Pozivam publiku da u što većem broju dođe u Halu sportova i da nam da podršku i nadam se da će biti zadovoljna prikazanom igrom i energijom.Strateg plavo-belih, makedonski stručnjak Aleksandar Jončevski pun je poštovanja za Beograđane, sa kojima ima iskustva kroz takmičenje u regionalnoj ABA ligi, sa ekipom MZT-a iz Skoplja."Dolazi nam u goste jedan od najboljih timova ABA lige i to dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Imaju najmanje po dva igrača na svakoj poziciji, odlične šutere a posebno su snažni u reketu sa odličnim Lukovićem. Nakon otvaranja Superlige sa Crvenom zvezdom i pobede nad Borcem očekujem da se dvorana ispuni do poslednjeg mesta što će biti dodatni motiv da damo sve od sebe i pružimo jak otpor velikom favoritu i probamo da ga iznenadimo. - kaže Jončevski i dodaje da Spartak ima određene probleme sa povređenim igračima, zbog čega je klupa "kraća". Očekujem da svako ko dobije priliku pruži svoj maksimum. Svaka je utakmica ogledalo truda za svakog pojedinca i na prikazanom trudu i energiji gradi svoju poziciju za sledeću utakmicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track