(VIDEO) CRNO-BELI OPET POBEDILI FMP: Partizan slavio za drugo mesto na tabeli
Foto: Saša Pavlić

Superliga Srbije, 6. kolo

(VIDEO) CRNO-BELI OPET POBEDILI FMP: Partizan slavio za drugo mesto na tabeli

Košarka -

Košarkaši Partizana pobedili su u Beogradu FMP sa 82:71 (22:27, 21:17, 19:15, 20:12), u šestom kolu Super lige i tako došli do svoje pete pobede u takmičenju.

Oba tima imala su po četiri pobede pre takmičenja, tako da je FMP sada pao na treće mesto.

Ekipe su igrale prilično ravnopravno u prvom poluvremenu, kada su se smenjivale u vodjstvu, a gosti su na poluvreme otišli sa pola koša prednosti, 43:44.

Partizan je sredinom treće četvrtine poveo i nije ispuštao prednost do kraja. Najveća prednost crno-belih iznosila je osam poena, a FMP u je dva navrata prilazio na pola koša, ali nije uspeo da napravi preokret. Partizan je u samom finišu meča stekao dvocifrenu prednost, najveću na meču.Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Uroš Luković sa 15 poena i osam skokova, kao i Adin Vrabac sa 14 i Stefan Birčević sa 13 poena. Branislav Ratkovica doprineo je trijumfu sa 10 poena i šest asistencija, a Vilijam Hečer sa 11 poena i pet asistencija.Najefikasniji u FMP-u bio je Džona Bolden sa 14 poena, dok je Dragan Apić dodao 11. Njih dvojica su jedini imali dvocifreni učinak u gostujućoj ekipi.

Prva četvrtina

Vrlo efikasnih pet minuta igre. Partizan je u prednosti 16:12, iako je FMP već ubacio dve trojke. Posle osam minuta igre nerešeno je 19:19. Partizan igra više pod samim košem, a FMP se oslanja na šut sa distance.

Za manje od 9 minuta FMP je ubacio čak 24 poena, pa je trener Džikić na teren poslao Hečera i Andrića. Partizanov problem je procenat slobodnih bacanja, koje za sada izvodi pedeset odsto. To je jedan od razloga što posle deset minuta gosti vode 27:22.

Druga četvrtina

FMP uspeva da održi prednost , pre svega zato što Partizan i dalje ima problema sa realizacijom. Žižić je na polovini druge deonice pogodio neverovatnu trojku, svoju treću, za 36:31, da bi Ljubičić u odbrani napravio svoj treći faul. Pot je realizovao oba slobodna bacanja (36:33).

Nakon trojke Andrića u 16. minutu Partizan je izjednačio rezultat na 38:38 i naterao Alempijevića da zatraži tajm-aut. Minut odmora nije urodio plodom jer je Birčević pogodio trojku za 41:38 u korist Partizana. Seriju crno-belih potom je presekao Čović sa linije penala (41:40).

Prvo poluvreme završeno je vođstvom FMP-a 44:43.

Treća četvrtina

Drugo poluvreme otvoreno je slično kao i utakmica, sa dosta poena na obe strane. Pri vođstvu FMP od 50:48, usledio je najlepši potez na utakmici – monstruozna blokada Vanje Marinkovića. Međutim, u nastavku igralo se dosta nepovezano, a ređale su se greške sa obe strane.

Međutim, na pet minuta do kraja Stefan Virčević pogađa trojku, za +3 domaćih košarkaša. Posle šeste izgubljene lopte gostiju u drugom poluvremenu, Partizan preko Vanje Marinkovića, koji pogađa uz faul, dolazi na +6, 56:50.

FMP je uspeo da se vrarti, pa je i pored osam izgubljenih lopti u poslednju četvrtinu ušao sa zaostatkom 62:59.

Četvrta četvrtina

Pot i Vrabac su za minut igre u poslednjoj deonici ubacili pet poena i tako odveli crno-bele na 67:59. Ipak, Apić i Davidovac nisu dozvolili da se crno-beli odlepe na dvocifrenu razliku (67:63), a posle promašaja Hečera Bolden je ubacio 2+1 i smanjio na 67:66.Partizan se potom još jednom odlepio na 72:66, a nešto manje od tri i po minuta pre kraja bilo je 72:68 za domaći tim. Do kraja meča, domaći su samo povećavali razliku, što ih je dovelo do važne pobede.

Tok meča

Obe ekipe imaju skor od četiri pobede i jednog poraza i na tabeli se nalaze odmah iza vodeće Crvene zvezde.

Partizan i FMP odigrali su ove sezone dva meča u ABA ligi i oba puta su pobedili crno-beli - 65:56 kao gosti i 97:70 kao domaćini. FMP je dobio samo jedan meč protiv Partizana u poslednjih deset susreta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track