SAN ANTONIO POVEO PROTIV HJUSTONA: Pobeda ih skupo koštala, Lenard se povredio, Đinobili deli rampe
Foto: AP

Nba plej-of

SAN ANTONIO POVEO PROTIV HJUSTONA: Pobeda ih skupo koštala, Lenard se povredio, Đinobili deli rampe

Košarka -

Košarkaši San Antonija uspeli su da prevaziđu povredu svog najboljeg igrača i posle produžetka pobede Hjuston sa 110:107, i tako povedu sa 3:2 u seriji polufinala Zapadne konferencije NBA plej-ofa.

Kavaj Lenard imao je učinak od 22 poena i 15 skokova za 38 minuta na parketu, a onda je morao da izadje zbog povrede skočnog zgloba leve noge.

Pre toga je tokom utakmice pokazivao i da ga boli desno koleno, tako da je povremeno dolazio do ivice terena na bandažiranje desnog kolena.

Lenard se sredinom treće četvrtine dočekao na stopalo Džejmsa Hardena i tako povredio skočni zglob leve noge, posle čega je odšepao do klupe, gde je ponovo zavezao patike, samo da bi se vratio u igru, ali posle toga nije pokazao ništa na oba kraja terena.

Nešto kasnije je izašao iz igre i više se nije vraćao.Sledeća utakmica igra se u noći izmedju četvrtka i petka, a Lenard je rekao da namerava da igra.

Pati Mils doprineo je trijumfu San Antonija sa 20 poena, dok je Deni Grin postigao 16, od čega sedam u produžetku.Hjustonu nije pomogao ni "tripl-dabl" Hardena, koji je utakmicu završio sa 33 poena, 10 skokova i 10 asistencija.

On je na kraju imao priliku da pogodi trojku i izjednači, ali ga je izblokirao Manu Djinobili.Pobednik ovog duela igaće u finalu Zapada protiv Golden Stejta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track