ZVEZDA SPREMNA ZA PARTIZAN: Crveno-beli pred derbi demolirali Spartak
Foto: ABA Liga

Superliga Srbije

ZVEZDA SPREMNA ZA PARTIZAN: Crveno-beli pred derbi demolirali Spartak

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde nastavili su niz nepobedivosti u Super ligi, pošto su kao domaćini savladali Spartak sa 89:60.

Zvezda posle osam kola ima osam pobeda u srpskom prvenstvu, jednu više od drugoplasiranog Partizana pred međusobnu utakmicu u četvrtak.

Spartak je poslednji na tabeli sa skorom 1/7, koliko ima i Vršac.

Najefikasniji u pobedi Zvezde bio je Nejt Volters sa 15 poena, Ognjen Dobrić je postigao 12, a Čarls Dženkins i Milko Bjelica po 11. Spartak je sa 14 predvodio Ivan Jelenić.

Radonjić: Okrećemo se Partizanu

Trener Crvene zvezde mts Dejan Radonjić pričao je nakon utakmice sa Spartakom o tom meču, ali i o predstojećem ’’večitom derbiju’’ koji crveno-bele očekuje u četvrtak od 19 časova.

- Čestitam Spartaku pre svega na plasmanu u Superligu. Želim im da nastave u ovom ritmu i da ponovo dosegnu nivo na kom su nekada bili i bili važan centar košarke. Uspeli smo da uradimo ono što smo planirali i nastavljamo sa daljim radom, rekao je Radonjić, a potom nastavio o predstojećem meču:

- Očekuje nas Partizan. Kada bude došlo vreme, ponovo ćemo konsatovati ono što je sasvim realno kada su mečevi protiv Partizana u pitanju. Ovog puta je na značaj meča dodatno to što je borba za prvu poziciju na kraju regularnog dela takmičenja. Jasno je da će Partizan da bude motivisan da što bolje odigra pred svojim navijačima, rekao je strateg crveno-belih i potom dodao:

- Igrali smo u prethodnom periodu neke mečeve koji nisu bili nalik onom što sledi. Pokušali smo da vratimo neke igrače iz povrede. Videćemo kako ćemo izgledati protiv našeg najvećeg protivnika Partizana. Lazić se vratio treninzima, ali još uvek ne trenira sa ekipom, završio je Radonjić uvodno izlaganje.

Usledilo je pitanje novinara o atmosferi u predstojećem meču uz napravljenu komparaciju sa odnosom fudbalskih sekcija ’’večitih’’:

- Ja sam trener košarkaškog kluba i time se isključivo bavim. Očekujem atmosferu kakva je uvek u mečevima između Crvene zvezde i Partizana. Neće biti iznenađenja, rekao je Dejan Radonjić.

Prva četvrtina

Zvezda je povela odmah na startu a prve poene upisali su Dangubić i Mitrović. Koševe za Spartak postigli su Jovšić i Jelenić. Zvezda održava vođstvo koje se kreće od 3 do 5 poena, a posle sedam minuta igre na semaforu piše 16:11 za tim trenera Radonjića.

Serijom od pet poena u režiji Nejta Voltersa Zvezda u osmom minutu prvi put ima 10 poena prednosti 21:11, što trenera Spartaka primorava da zatraži minut odmora.

Radonjić je mnogo menjao pa je do kraja prve četvrtine koju je Zvezda dobila 28:16 na teren poslao 9 košarkaša.

Druga četvrtina

Gde je stala u prvoj Zvezda je nastavila u drugoj deonici. Serijom 7:0 klupa Spartaka je primorana da zatraži i drugi minut odmora u poluvremenu. Na semaforu piše, da Zvezda vodi 35:16, a da je Stefan Jović na terenu.On je u prvom poluvremenu na terenu proveo nešto više od 11 minuta, a postigao je 4 poena i imao isto toliko asistencija.

Interesantno je da u timu Crvene zvezde posle prvog poluvremena, koje je okončano rezultatom 46:23. niko nije postigao više do sedam poena.

Treća četvrtina

Drugo poluvreme počelo je poenima Boriše Simanića. Spartak je na to odgovorio sa pet poena Mišćevića, pa je posle 4 minuta drugog poluvremena na semaforu stajalo 50:30 za Crvenu zvezdu. Ekipe su malo ubrzale, pa je viđeno čak 27 poena u naredna tri minuta.

Za Zvezdu je u tim trenucima pogađao Dion Tompson koji je bio izuzetno raspoložen, dok je Subotičane na “pristojnom“ zaostatku držao Miščević koji se probudio u nastavku utakmice. Trojkom Simonovića na dva minuta do kraja crveno-beli su ponovo otišli na preko dvadeset poena prednosti 61:40. Do kraja četvrtine za Zvezdu su pogađali Bjelica i Volters, dok je Jovišić bio precizan kod Subotičana. U poslednju deonicu ušlo se sa rezultatom 65:43.

Četvrta četvrtina

Četvrta četvrtina bila je samo odrađivanje posla, a izabranici Dejana Radonjića mirno su priveli utakmicu kraju. Na kraju crveno-beli su zasluženo ostvarili osmi trijumf u košarkaškoj ligi Srbije, pobedom od 89:60 nad Spartakom iz Subotice.

Tok meča

Ovaj meč praktično označava početak drugog kruga ligaškog dela takmičenja, a crveno-beli su na startu lige pobedili plave iz Subotice u dvorani "Dudova šuma" sa 89:54.

Ekipa Crvene zvezde mts u dosadašnjih 7 kola jedini je neporaženi tim u Mozzart Super ligi.

Pred ovaj duel prvotimac Ognjen Dobrić kaže da crveno-beli žele još jedan trijumf kako bi nastavili niz, ali uz dozu opreza:

„U ovu utakmicu moramo da uđemo veoma oprezno kao i u sve dosadašnje mečeve u domaćem šampionatu, ali jasno je da želimo nove bodove, čime bi nastavili niz nepobedivosti. Ipak, do bodova možemo samo skoncentrisanom igrom protiv ekipe za koju znamo kako igra, jer smo ovogodišnji šampionat otvorili upravo utakmicom u Subotici. Imaju kvalitet, bili su jedno od najprijatnijih iznenađenja domaće lige, tako da samo angažovanom igrom možemo do cilja i do nove pobede" – rekao je Ognjen Dobrić.

Trener Dejan Radonjić na ovoj utakmici neće moći da računa na Branka Lazića koji se i dalje oporavlja od povrede ramena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track