Partizan se oprostio sa Vladom Jovanovićem

Rastanak

Partizan se oprostio sa Vladom Jovanovićem

Košarka -
Klub je izuzetno ponosan na mladog stratega koji je izrastao u pravog stručnjaka", piše u saopštenju 11. uzastopnog šampiona Srbije

Košarkaški klub Partizan i zvanično se u petak rastao sa trenerom Vladom Jovanovićem. Crno-beli su saopštili da će u sledećoj sezoni imati novog trenera, a izvesno je da će to biti povratnik Duško Vujošević.

"Jovanović je sa KK Partizan potpisao ugovor na jednu plus jednu godinu koji je na kraju ove sezone istekao. Klub je izuzetno ponosan na mladog stratega koji je izrastao u pravog stručnjaka", piše u saopštenju 11. uzastopnog šampiona Srbije.

Jovanović je dve sezone bio prvi trener i osvojio je pet trofeja, čime je došao na drugo mesto najtrofejnijih trenera, posle Duška Vujoševića. Čačanin je u Partizanu proveo ukupno 16 godina, prvo kao trener mlađih kategorija, zatim asistent u stručnom štabu i na kraju kao glavni trener.

"Partizan zahvaljuje Vladi na svemu što je pokazao, na uloženom trudu, energiji i posvećenosti. Želimo mu mnogo uspeha u nastavku trenerske karijere koja zaslužuje da ide samo uzlaznom putanjom. Jednom crno-beli uvek crno-beli - Jovanović će uvek biti deo Partizanove familije", navodi se u saopštenju Partizana.

Izvesno je i da će Vlade Jovanović karijeru nastaviti u Donjecku, šampionu Ukrajine koji će učestvovati i kvalifikacijama za Evroligu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja