BLOKADA 225.000 EVRA: Košarkaški klub Partizan u očajnoj finansijskoj situaciji
Foto: Dado Đilas, Saša Pavlić

CRNO-BELI TEŠKOA FUNKCIONIŠU

BLOKADA 225.000 EVRA: Košarkaški klub Partizan u očajnoj finansijskoj situaciji

Košarka -

Poverioci već mesec i po dana drže u blokadi račun Košarkaškog kluba Partizan i svaki priliv automatski ide na dugove

foto: Printscreen

Košarkaški klub Partizan je u očajnoj finansijskoj situaciji, rekao je nedavno sportski direktor crno-belih Dragan Todorić, a prema izveštaju Narodne banke Srbije, klub je u blokadi više od mesec dana, i to za iznos od 225.000 evra!

Precizno, prema zvaničnim podacima, radi se o iznosu od 28.514.535,61 dinara. Interesantno je da je u poslednje tri godine klub iz Humske bio u blokadi ukupno 115 dana, ali ovo je najduži period i traje već 50 dana. Ovo praktično znači da svaki priliv na račun kluba automatski ide na izmirenje obaveza prema poveriocima koji su aktivirali svoja potraživanja. Za plate igrača i zaposlenih trenutno nema para i tako će biti sve dok se račun ne odblokira. Takođe, Partizan je u poslednjih 13 godina otvorio ukupno 11 različitih računa pod različitim imenima i trenutno su svi u blokadi.

Veliki problem za klub je činjenica da ugovori sa dva najveća sponzora Telekomom i NIS ističu na kraju sezone i tek treba da se vode pregovori o njihovom produženju. Ukoliko se to ne dogodi, biće ugrožen opstanak nekadašnjeg šampiona Evrope.

foto: Saša Pavlić

I na Kališu kriza

U ZVEZDI OPASNO KASNE PLATE

Ništa bolja finansijska situacija nije ni u Crvenoj zvezdi. Trener Dejan Radonjić je primio samo dve plate od početka sezone, a igrači nešto više od tri. Pokrenuta je akcij „Doniraj i dominiraj“, u kojoj se pozivaju navijači da novčano pomognu kako bi se što pre prevazišla kriza na Malom Kalemegdanu. Predrag Gajić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track