PREDRAG DANILOVIĆ: Krivi smo za bolest! Kod nas je sve pitanje Zvezde i Partizana
Foto: Dado Đilas

PREDSEDNIK KSS O ZVEZDI I PARTIZANU

PREDRAG DANILOVIĆ: Krivi smo za bolest! Kod nas je sve pitanje Zvezde i Partizana

Košarka -

Odavno su prevaziđeni sportski okviri, a koliko je kriva Crvena zvezda, toliko je kriv i Partizan, kaže predsednik KSS

Legendarni srpski košarkaš, a sada predsednik KSS Predrag Danilović, gostujući na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, otkrio je mnoge zanimljive stvari iz bogate karijere.

Danilović je upitan da li je lakše biti vrhunski košarkaš ili sportski funkcioner. Odgovor nije bio iznenađenje, na parketu je mnogo jednostavnije.

- Posao predsednika KSS je neka vrsta političke funkcije, što se mom karakteru apsolutno ne sviđa, ali svi mi sazrevamo. Kod nas je sve pitanje Zvezde i Partizana i to je preraslo u bolest, odavno je prevazišlo sportski kontekst. Koliko je kriva Zvezda, toliko je kriv i Partizan, verujte mi! A što se Saveza tiče, kad je sve dobro, uvek nešto može bolje da se uradi, a neke stvari, naravno, ne treba dirati - rekao je Danilović, a prenosi Mondo.

foto: Saša Pavlić

Predsednik KSS je otkrio da je i njemu, dok je bio mlad, tadašnji trener Duško Vujošević davao knjige da čita.

- Dule ima mnogo pozitivnih strana. Nije samo trener, bio je i roditelj i pedagog. Trener mora da vas načini i boljim čovekom. Mene je Vujošević i ispitivao, nakon što bi mi dao nešto da čitam. Recimo, knjige iz psihologije. Tada nisam razumeo zašto, ali sam kasnije u karijeri prepoznavao dosta situacija iz tih knjiga. Bogdanović je, kao i ja, imao sreću da njegovo košarkaško odrastanje prati i odrastanje na životnom planu pod Duletovim patronatom.

Najteža je jednostavnost

KIĆA MI JE PRIČAO DA UVEK RADIM SUPROTNO

Govoreći o savršenstvu u igri, Danilović je naglasio reč „jednostavnost“:

- Kića mi je jednom objašnjavao kako se on postavlja prema odbrani. „On kad trči, ja stojim, kad je on dole, ja skočim, ako mi zagradi levu, ja idem u desnu stranu.“ Dakle, samo radi suprotno i biće dobro, ha-ha.

foto: Fonet

O ćerkinom talentu

NE POREDITE OLGU S NOLETOM

Saša je prvi put otvoreno pričao i o teniskoj karijeri ćerke Olge:

- Ljudi prave grešku što se porede s Novakom, koji je specifičan i jedan jedini. Pokušavamo da je zaštitimo koliko god je moguće od tabloidnih vrednosti, koje sada ova zemlja priznaje, a neke prave vrednosti su u zapećku. Olga igra tenis zato što joj je bog dao talenat i što ga voli, ne da bi došla do dobrog automobila. Predrag Gajić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Šta smo naučili iz Nikolićevog odlaska?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track