Milojević: Hoćemo prvi trijumf nad Partizanom, Džikić: Mega je opasna i talentovana
Foto: Foto: Saša Pavlić

Sudar kumova u pioniru

Milojević: Hoćemo prvi trijumf nad Partizanom, Džikić: Mega je opasna i talentovana

Košarka -

Trener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da njegova ekipa duel sa Partizanom čeka sa dozom rasterećenosti, ali da priželjkuje prvu pobedu nad crno-belima ove sezone iz petog pokušaja.

"Posle slabijeg prvog dela Super lige, u drugom smo odigrali daleko bolje i pokazali da smo u usponu forme pred plej-of. U meč ulazimo rasterećeni sa željom da ih po prvi put dobijemo u takmičarskom mecu ove sezone. Na nama je da damo sve od sebe i da se što bolje pripremimo za predstojeći plej-of, koji god nam protivnik bude u polufinalu", rekao je Milojević.

Milojević pred meč ima kadrovskih problema jer je neizvestan nastup Vlatka Čančara zbog povrede.

Bek Mega Leksa Ognjen Jaramaz očekuje uzbudljiv meč protiv Partizana.

"Iako smo obezbedili četvrto mesto i plasman u ABA ligu, težimo ka tome da nastavimo da igramo na visokom nivou i ostvarimo još jednu pobedu na kraju regularnog dela Superlige. Ukoliko bi se neki rezultati poklopili, eventualna pobeda u ovoj utakmici bi nam obezbedila treće mesto, što je za plej-of koji sledi svakako bolja startna pozicija u odnosu one na kojoj se sada nalazimo", zaključio je Jaramaz.

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić pozvao je na oprez protiv Mega Leksa na zatvaranju regularnog dela Superlige Srbije, podsetivši da se situacija pred plej-of još nije iskristalisala prema pozicijama.

"Mega je talentovana ekipa. Igra bez kalkulisanja i dodatnog opterećenja, opasan su protivnik kojeg ne bi smeli da potcenimo. Posebno u situaciji kada poredak prve četiri ekipe nije definitivan", istakao je Džikić.

Partizan je drugi sa istim skorom kao Crvena zvezda 12-1, ali i slabijim međusobnim skorom, dok je Mega četvrta sa 8-5 i u istoj situaciji u odnosu na FMP.

Utakmica između Partizana i Mege igra se sutra od 18 sati u dvorani Aleksandar Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track