NEVENA JOVANOVIĆ: Dobra atmosfera je recept uspeha!
Nevena Jovanović, Foto: KSS/Nebojša Paraušić

Košarkašice se pripremaju za Evropsko prvenstvo

NEVENA JOVANOVIĆ: Dobra atmosfera je recept uspeha!

Košarka -

Osmeh je nikada ne napušta, kao ni želja da pobeđuje sa Srbijom. Nevena Jovanović, jedan od najiskusnijih u ženskoj seniorskoj reprezentaciji ističe da se uvek oseća dobro kada je na pripremama nacionalnog tima.

– Drago mi je što sam tu sa devojkama i što mlađim igračicama mogu da pomognem da se što bolje uklope u ovu priču… Srećne smo kada smo na okupu… – otvara priču Nevena.

Šta očekuješ u nastavku priprema i u mečevima sa Japanom 8, 9. i 11. juna?

– Očekujem, pre svega, da devojke budu zdrave, s ozbirom na to da smo imali par problema sa sitnim povredama koje su nas zadesile i nisu dozvolile da na predhodnom tirniru budemo kompletne. Ostalo je još malo vremena i mislim da ćemo ovaj period iskoristiti da se uigramo i igru približimo onakvoj kakva treba da nas krasi u Češkoj.

Uvek si među kreatorima dobre atmosfere u svlačionici…

– Tako kažu. Nije uvek lako, pogotovo u pripremnom periodu, pa dobro dođe malo šale i smeha, što nam pomogne da lakše prevaziđemo „teške“ trenutke.

Bliži se put u Prag na Evropsko prvenstvo, grupa nije laka.

– Francuska nam je dobro znan protivnik, nedostajaće im neke igračice, kao i nama, ali to sigurno ne umanjuje njihov kvalitet. Slovenija je ekipa koja igra sve bolje i pokazala je zašto je tu, na Evropskom prvenstvu. Grčka je dosta neugodan protivnik, sa par iskusnih igračica . Protiv Grkinja igramo prvu utakmicu na prvenstvu, što samim tim nosi određenu težinu.

Imala si odličnu sezonu, promenila si klub ali ostaješ u Francuskoj.

– Srećna sam što sam ostala u Francuskoj! Sviđa mi se liga, organizacija, odnos prema igračicama… Ljudi vole žensku košarku i to se primećuje na utakmicama, a i van njih. Sa novim timom Vilnevom biću u prilici da igram Evroligu i to je jedan od razloga zašto sam promenila klub – zaključuje Jovanovićeva.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ovako se Makedonac raduje tituli

Kurir.rs/Kurir sport, Foto: KSS/Nebojša Paraušić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track