Majami šampion NBA lige

NBA finale

Majami šampion NBA lige

Košarka -
Košarkaši Majami Hita osvojili su drugi put u istoriji titulu NBA šampiona, pobedivši u finalnoj seriji Oklahoma Siti Tander 4:1.

U petom meču finalne serije košarkaške NBA lige Majami je pred svojom publikom savladao Oklahomu rezultatom 121:106 i sa 4:1 u seriji došao do drugog prstena u istoriji kluba. Briljantnu partiju pružio je Lebron Džejms, koji je zabeležio tripl dabl - 26 poena, 13 asistencija i 11 skokova, a čak četiri igrača Hita postigla su više od 20 poena.

Džejms je tako u devetoj sezoni stigao do prvog šampionskog prstena u karijeri i sada zaista ulazi u krug velikana košarke.U poslednjem meču pred svojom publikom košarkaši Hita bili su svesni da moraju da daju sve od sebe, jer bi se eventualne utakmice 6 i 7 igrale u Oklahoma Sitiju, gde je Tander izgubio smo jedan meč u ovogodišnjem plej ofu.

"Bilo je krajnje vreme", prokomentarisao je kratko na kraju meča Lebron Džejms, dok je teško breme sumnje padalo sa njegovih ramena.

"Ovo je za mene ispunjenje sna. Morao sam da donesem tešku odluku i napustim Klivlend, jer sam znao da ovaj tim ima budućnost. Danas mi se sve vratilo".

U poraženom timu Kevin Durant je ubacio 32 poena, a Džejms Harden i Rasel Vestbruk po 19, uz gotovo identičnu statistiku. Problem je, međutim, u tome što je Harden dobar deo svog učinka ostvario kada je meč odavno bio gotov, a osim Dereka Fišera ostatak tima gotovo da nije učestvovao u meču.

"Boli, zaista boli. Ali imam sreće da sam u ovom timu, gde smo svi kao braća. Siguran sam da ćemo se sledeće sezone vratiti jači", rekao je Durant, a zatim dodao:

"Lebron i ja imamo zajednički zadatak ovog leta - da donesemo olimpijsko zlato".

http://www.youtube.com/watch?v=tEvC6hgWC3o

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track