(VIDEO) KLIVLEND SE NE PREDAJE: Kavsi sa četiri istorijska rekorda smanjili u seriji protiv Golden Stejta
Kajri Irving, Klej Tompson, Foto: EPA/DAVID MAXWELL

VELIKo finale se nastavlja

(VIDEO) KLIVLEND SE NE PREDAJE: Kavsi sa četiri istorijska rekorda smanjili u seriji protiv Golden Stejta

Košarka -

Klivlend je uspeo da spreči poniženje u NBA finalu. U četvrtoj utakmici serije na domaćem terenu pobedio je Golden Stejt sa 137:116 i tako smanjio rezultat u seriji na 3:1.

Okončao se savršeni plej-of skor Voriorsa, koji su pobedili prvih 15 utakmica u plej-ofu što je ujedno i najduži niz pobeda u istoriji NBA lige.

Lebron i društvo su ovom pobedom postali prva ekipa koja je u finalu gubila sa 0:3, a da nije počišćena u seriji bez pobede nakon Sijetla Supersoniksa 1996. godine.

Do pobede ih vodila velika trojka koja je postigla ukupno 94 koša. Lebron je upisao tripl-dabl (31 koš, 10 skokova, 11 asistencija), to mu je deveti put u karijeri da postiže tripl-dabl u finalnoj seriji i tako je srušio rekord koji je držao Medžik.

Najbolji košarkaš današnjice na ovoj utakmici preskočio je još jednog velikana. Sada ima više izvedenih slobodnih bacanja i od Majkl Džordana u plej-ofu. Irving je bio najbolji strelac sa 40 poena, a Kevin Lav je postigao 23.

Klivlendu je bila potrebna istorijska utakmica puna rekorda ako su mislili pobediti Golden Stejt i u tome su uspeli. Pored Lebronovih rekorda treba pomenuti još dva. U prvoj četvrtini su postigli čak 49 koševa, rekord u finalu.

Takođe,njihov učinak van linije 7.25 je za istoriju, niko pre njih u utakmici finala nije postigao 24 trojke.

Kod Voriorsa najefikasniji je bio Kevin Durent sa 35 koševa, ali je Stef Kari imao loše šutersko veče, postigao je sano14 koševa, šutirajući iz igre 4/13.

Peta utakmica se igra u pomedeljak u Oklendu.

Podsetimo da nijedna elipa nije uspela da preokrene seriju u svoju korist kada je gubila sa 3:0 u finalnoj seriji.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Da li će njih dvojica pobediti Vels?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track