AMERIČKI SKANDAL: Stef Kari bojkotuje Trampa! Odbio da ide na prijem u Belu kuću
Foto: Reuters

KOŠARKAŠ NEĆE KOD PREDSEDNIKA

AMERIČKI SKANDAL: Stef Kari bojkotuje Trampa! Odbio da ide na prijem u Belu kuću

Košarka -

Jedan od najboljih košarkaša šampiona NBA lige Golden Stejta Stefen Kari rekao je da neće ići na prijem u Belu kuću ako ga predsednik SAD Donald Tramp pozove.

"To pitanje se postavljalo pre nekoliko meseci, bilo je hipotetički, a odgovorio sam da neću ići. Sada mislim isto", rekao je Kari.

Golden Stejt je u ponedeljak osvojio titulu u NBA ligi pošto je sa 4:1 u finalu pobedio branioca titule Klivlend.

"Razgovaraćemo, ceo tim. Ne želimo da okaljamo ono što smo postigli ove sezone... Ponašaćemo se odgovorno i uradićemo ono što je potrebno, individualno ili u grupi", dodao je Kari.

Posle osvajanja titule u ponedeljak, pojedini američki mediji preneli su da su košarkaši Golden Stejta odlučili da ne odu na prijem u Belu kuću, pošto su igrači "neprijateljski raspoloženi prema predsedniku Donaldu Trampu".

Klub je ubrzo izdao saopštenje u kome je naveo da nije dobio poziv iz Bele kuće i da bi u slučaju poziva o tome odlučio na vreme.

Tradicija je da predsednik SAD organizuje prijem u Beloj kući za osvajače NBA lige i koledž šampiona (NCAA) nekoliko nedelja ili meseci po osvajanju trofeja.

Trener Golden Stejta Stiv Ker rekao je da će igrači razgovarati i doneti odluku.

"Postoji poštovanje institucija, naše vlade i to moramo da uzmemo u obzir, bez obzira šta mislimo o osobi u Beloj kući. Ono što je važno, jeste to da samo igrači odlučuju da li će ići", rekao je Ker.

Kari i Ker su bili među brojnim javnim ličnostima koje su kritikovale Donalda Trampa otkako je izabran za predsednika SAD.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Mejveder vs Mekgregor - sportska PREVARA veka!

kurir.rs / Beta

foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track