(KURIR TV) SRPKINJE I DALJE BEZ POBEDE NA EP: Evropske šampionke poražene od Francuske
Foto: Foto: Fiba.com/eurobasketwomen

Drugi neuspeh košarkašica u češkoj

(KURIR TV) SRPKINJE I DALJE BEZ POBEDE NA EP: Evropske šampionke poražene od Francuske

Košarka -

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Francuske 73:57 (15:19, 18.15, 19:9, 21:14) u meču drugog kola grupe C na Evropskom prvenstvu u Pragu.

Najefikasnija u selekciji Srbije bile su Sonja Petrović i Jelena Milovanović sa po 18 poena. Jedna od naših najboljih košarkašica Ana Dabović provela je zbog povrede samo 50 sekundi u igri.

U pobedničkoj ekipi istakle su se Dumer i Mijem, koje su postigle po 17 poena.

Srbija, koja je aktuelni evropski šampion, nalazi se na poslednjem mestu na tabeli sa dva poraza. Francuska je prva sa dve pobede, a Slovenija i Grčka imaju po pobedu i poraz.

Slovenija je ranije danas pobedila Grčku 59:56.

Naša reprezentacija će u ponedeljak od 15.00 sati igrati protiv Slovenije. Našoj selekciji će za plasman u osminu finala EP biti potrebna pobeda protiv Slovenije od najmanje 6 poena u slučaju da Francuska nadigra Grčku. Ako, Grkinje pobede Francuskinje, Srbiji će biti dovoljna bilo koja pobeda nad Slovenijom za plasman u narednu fazu takmičenja. Srbija je odlično otvorila utakmicu, ali je i doživela veliki peh već posle 50-tak sekundi igre pošto je Ana Dabović morala na klupu zbog povrede. Selektor Karadžić je čestim izmenama u uvodnim minutama držao visok tempo igre protiv fizički dominantnijih igračica Francuske. Milovanović i Petrović su postigle po pet poena na startu, a pridružila im se Sara Krnjić koja je u prvoj četvrtini pored sedam poena imala i četiri skoka. Srbija je povela sa 12:4 posle serije 10:0, kasnije još jednom imala osam poena prednosti (14:6), a do kraja četvrtine uspešno čuvala vođstvo - 19:15.

Velika borba za svaku loptu i minimalno vođstvo Srbije u većem delu obeležilo je drugu četvrtinu. Francuska je u finišu prvog poluvremena iskoristila nekoliko čudnih sudijskih odluka i povela sa 30:29 u 18. minutu. Ipak, Jelena Milovanović je trojkom sekund pre isteka vremena donela Srbiji vođstvo 34:33 na poluvremenu.

Francuska je preko Žoans, koja je vezala dve trojke, a zatim i ukrala jednu loptu, u 30. minutu povela sa 51:41. Time su Francuskinje krunisale bolju igru u trećoj četvrtini, u kojoj Srbiju posebno nije služio šut.

Petrović i Milovanović su kombinovanim poenima održavali priključak, ali se u najgorem trenutku po srpski tim razigrala iskusna Selin Dumer. Postigla je tri trojke i dodala dva poena sa linije slobodnih bacanja za vođstvo Francuske 63:52 u 35. minutu. Francuskinje su potom sigurnom igrom održale vođstvo i stigle do zaslužene pobede.

TOK MEČA

IV četvrtina

40. minut - Kraj utakmice Srbija je poražena sa ubedljivih 73:57 35. minut - Francuskinje ponovo imaju dvocifrenu prednost Francuskinje na pet minuta pre kraja ponovo imaju dvocifrenu prednost. Francuska vodi 63:52 32. minut - Srbija prišla na minus 5 Naše košarkašice su početkom poslednje četvrtine prišle Francuskinjama na 55:50 III četvrtina

30. minut - Francuska vodi 52:43 Francuskinje u poslednji deo utakmice ulaze sa vođstvom od 52:43 28. minut - Raste prednost Francuskinja Francuskinje u 28. minutu stižu do 49:41 25. minut - Francuska na +5 Francuska je u 25. minutu došla do najveće prednosti u dosadašnjem toku utakmice. Naš tim gubi 41:36

foto: Foto: Fiba.com/eurobasketwomen

21. minut - Francuskinje ponovo vode Francuskinje su ponovo došle u vođstvo na startu drugog poluvremena II četvrtina

20. minut - Srbija posle prvih 20 minuta vodi 34:33 Srbija posle prvih 20 minuta vodi 34:33. Jelena Milovanović je trojkom u poslednjim sekundama prvog dela meča donela prednost našem timu 18. minut - Francuskinje vode Naša selekcija je napravila nekoliko grešaka, a to kaznile Francuskinje i povele 30:29 16. minut - Francuskinje izjednačile Francuskinje su uspele da izjednače na 27:27 14. minut - Slaba igra Srbije na startu druge četvrtine Srbija je loše ušla u drugu četvrtinu, a naše košarkašice su za četiri minuta postigle samo tri poena. Međutim, Srbija i dalje vodi 22:19 I četvrtina

10. minut - Srbija posle prve četvrtine vodi 19:15 Srbija posle prve četvrtine vodi 19:15. U ovom delu meča blistale su Krnjić i Milovanović koje su postigle po sedam poena 7. minut - Francuskinje prišle na minus 5 Posle nekoliko grešaka našeg tima, Francuskinje su prišle na 14:9 5. minut - Raste prednost Srbije Raste prednost našeg tima. Srbija vodi 12:4!

3. minut - Srbija vodi 7:4 Naša selekcija je bolje ušla u meč nego na duelu protiv Grčke. Srbija posle tri minuta vodi 7:4. 1. minut - Utakmica je počela TOK MEČA

foto: Foto: Kurirsport

Slovenija je ranije danas pobedila Grčku 59:56.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track