(VIDEO) KLARU KRIVE ZA SVE: Hvalila se da voli brzu vožnju, a onda je odvezla Dražena u smrt
Klara i Oliver Birof, Foto: Profimedia

bivša DEVOJKA SLAVNOG KOŠARKAŠA NIKADA NIJE PRIČALA ZA MEDIJE

(VIDEO) KLARU KRIVE ZA SVE: Hvalila se da voli brzu vožnju, a onda je odvezla Dražena u smrt

Košarka -

Bivša devojka legendarnog košarkaša Dražena Petrovića, Klara Šalanci nikada nije javnosti pričala o saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo slavni igrač.

Dražen Petrović je poginuo u saobraćajnoj nesreći 7. juna 1993. godine u Nemačkoj. Klara Šalanci je pokupila Dražena u Frankfurtu, a u automobilu marke golf je bila i turska košarkašica Hilal Edebal. Oni su krenuli ka Hrvatskoj.

Klara je vozila auto, a Dražen je spavao na mestu suvozača. Oni su udarili u kamion koji se isprečio na putu u Nemačkoj kod mesta Denkerdorf. Klara ga nije videla pošto je bila slaba vidljivost. Petrović je poginuo, a Klara je prošla sa povredama. Hilal Edebal, koja je sedela na zadnjem sedištu, zadobila je teške povrede.

Klara, koja se bavila manekenstvom i košarkom, je posle nesreće nastavila život kao da se ništa nije dogodilo, a kasnije se udala za slavnog nemačkog fudbalera Olivera Birofa.

Petrović nije trebalo da putuje autom, pošto je dan ranije uoči nesreće igrao za selekciju Hrvatske na meču protiv Slovenije i postigao je 20 poena. Međutim, zbog devojke Klare je promenio planove.

"Sećam se da se Klara jednom hvalila da voli brzo da vozi. Imao sam utisak da ona samo želi da bude sa nekom zvezdom. Dražen ju je obasipao pažnjom, hteo je da se opusti na kraju naporne sezone. Nije to bila ljubav, ali je bilo nešto na granici. Dražen nije hteo da se zaleće. Međutim, zbog nje je menjao planove, što nije običaj da čini", rekao je Draženov prijatelj Mario Miočić.

Klara nikada nije u javnosti pričala o detaljima nesreće, a nedavno ju je Draženova majka, Biserka Petrović nazvala monstrumom.

"Udarac je bio strašan... Međutim, da je Klara vozila sporije, Dražen bi preživeo. Bila je mladi vozač sa malo iskustva i u takvoj situaciji nije se najbolje snašla. Udarila je u preprečeni sleper brzinom većom od 160 km/h i nije kočila na vreme. I da je uspela da zaustavi vozilo, pitanje je kakvo bi sve to prošlo, jer se šleper iznenada pojavio ispred njih pošto je probio zaštitnu ogradu. A onda je usledio strašan udarac od koga je Dražen poginuo na mestu suvozača", rekao je tadašnji načelnik policije u Denkerdorfu Binder.

Klara i Hilal su završile u bolnici. Klara je prošla sa lakšim povredama, a Hilal je jedva uspela da se oporavi. Klarini roditelji su joj zabranili da priča sa novinarima. Tek tri godine posle nesreće pojedini nemački mediji su preneli da je Klara provela samo nedelju dana u bolnici, a da je imala samo jedan mali ožiljak na glavi.

Ona se brzo oporavila, a nastavila je sa košarkom i modelingom. Klara je 1996. godine upoznala fudbalera Olivera Birofa za koga se udala 2001.

Bliski prijatelji Klarine porodice tvrdili su da se ona teško nosila sa nesrećom koju nije uspela da izbegne zbog svoje nepažnje. Klara je 2007. rodila ćerku, a tri godine kasnije izgubila je dete u osmom mesecu trudnoće.

(24sata.hr)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Urnebesno! Ko lošije peva? Nikola Jokić ili omladinci Partizana?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track