VUJOŠEVIĆ U SARAJEVU GOVORIO O PONOSU I PATRIOTIZMU: To nije nešto što se uči u školi ili na treningu
Duško Vujošević, Foto: Foto: Printskrin

Odradio prvi trening

VUJOŠEVIĆ U SARAJEVU GOVORIO O PONOSU I PATRIOTIZMU: To nije nešto što se uči u školi ili na treningu

Košarka -

Novi selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević odradio je prvi trening u Sarajevu i tom prilikom govorio o otkazima nekolicine igrača.

Reprezentaciju BiH očekuju kvalilikacije za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine, a Bosanci se nalaze u grupi sa Slovačkom, Jermenijom i Švedskom.

Nakon završetka treninga nekadašnji strateg Partizana progovorio je o patriotizmu, s obzirom da se suočio sa otkazima najboljih igrača, poput Mirze Teletovića ili Jusufa Nurkića.

"Glavni igrači su oni koji su ovde, to su oni što su se odazvali i koji hoće da igraju za reprezentaciju. Nadao sam se drukčijoj reakciji, znao sam da postoje određeni problemi, ali da vam kažem, ja te ljude ne poznajem. Koji su motivi, razlozi, ne znam. Na okupljanju su bili Kikanović, Milošević i Stipanović. Svi oni imaju probleme sa povredama, pogotovo Kikanović i lekar je zaključio da mogu da se pridruže posle dve i po sedmice pauze što ja nisam hteo da prihvatim. Oko ovih drugih igrača očekujem da se UO oglasi, ova dva igrača iz NBA i Gordića, Polutka, Karahodžića. Ponos i patriotizam se ne uče u školi i na treningu. Ili ga imaju ili nemaju. Trebaju svi ti igrači da objasne i da ih pitate šta imaju važnije da rade ovog momenta osim da igraju za reprezentaciju. Naravno Savez ima mehanizme, da pronađe određene stvari za one koji nisu zainteresovani da igraju, da im bude komotnije da igraju nego da ne igraju. Ne bih voleo da je bilo ko ovde na silu, Savez mora da se oglasi da zauzme neki stav. Ali oni koji nisu tu me ne interesuju", istakao je Vujošević a prenelo sarajevsko Oslobođenje.

Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Da li nam treba video tehnologija u fudbalu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track