(VIDEO) KAD ZASENIŠ ZVEZDU SVETSKOG FUDBALA: Basketaši Srbije se slikali sa Holanđaninom koji nas je 1998. zavio u crno!
Foto: Reuters

Susret u amsterdamu

(VIDEO) KAD ZASENIŠ ZVEZDU SVETSKOG FUDBALA: Basketaši Srbije se slikali sa Holanđaninom koji nas je 1998. zavio u crno!

Košarka -

Basketaši Srbije pobedili su Mađarsku na startu Evropskog kupa sa 21:13, a zatim su demolirali Španiju sa 21:9. Na turniru u Holandiji imali su neobičnu podršku.

Uz njih je bio i Edgar Davids, legendarni holandski fudbaler koji nam je zagorčao leto 1998, golom za eliminaciju Jugoslavije sa Mundijala (2:1).

Dejan Majstorović se fotografisao sa Davidsom, i nije jedini. Mnogi navijači Srbije su popričali sa njim i stavili mu do znanja da nisu oprostili onaj čuveni, bolni gol… u osmini finala Svetskog prvenstva 1998. kada je Holandija sa 2:1 eliminisala Jugoslaviju.

Dosao i Edgar Davids da nas podrzi ???? pobeda protiv Madjarske 21-13 ???? 21.05h vs Spain ????????????????????????

A post shared by Dejan Majstorovic (@dejan.majstorovic8) on

Basketaši su posebno bili surovi protiv Španaca, kojima su od starta pokazali da nemaju šta da traže na terenu, pa je obezbeđeno prvo mesto u grupi i u četvrtfinalu će Srbija igrati protiv Holandije od 13.50 u nedelju.

Preostali parovi su Francuska – Letonija, Slovenija – Rusija i Ukrajina – Španija.

Ženska reprezentacija Srbije 3x3 plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva koje se održava u Amsterdamu. Srbija je zauzela drugo mesto u grupi C i u nedelju će od 14.55 igrati protiv Rusije za polufinale.

Tim selektora Olivere Krivokapić Dragićević, u sastavu Jelena Maksimović, Ana Radović, Biljana Pešović i Maja Škorić, je u prvoj utakmici savladao Češku rezultatom 18:16, da bi u drugoj utakmici bio poražen od Italije sa 14:10. U preostaloj utakmici Italija je bila bolja od Češke sa 21:11.

Rusija je zauzela prvo mesto u grupi B u kojoj je savladala Španiju sa 14:13 i Slovačku sa 22:11. Pobednik ove utakmice igraće u polufinalu sa pobednikom meča Francuska - Mađarska.

Kurir.rs / Kurir sport, Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track