ZVEZDA HJUSTONA RUŠI SVE REKORDE: Harden dobija 228 miliona dolara za produženje ugovora!
Foto: Reuters

Pretekao stefa karija

ZVEZDA HJUSTONA RUŠI SVE REKORDE: Harden dobija 228 miliona dolara za produženje ugovora!

Košarka -

Bek Hjuston Rokitsa Džejms Harden postao je najplaćeniji košarkaš na svetu, pošto je produžio ugovor sa ovim NBA ligašom do 2023. za 228 miliona dolara.

Harden sa Rokitsima ima ugovor na dve godine za 58 miliona dolara. Produženje ugovora do 2023. vredi dodatnih 170 miliona dolara, što znači da će Harden ukupno da zaradi čak 228 miliona dolra.

On je iskoristio novi kolektivni ugovor koji omogućava superzvezdama da produže ugovore pre nego što uđu u poslednju godinu aktuelnog.

"Hjuston je moj dom. Vlasnik Leski Aleksander je pokazao punu posvećenost pobeđivanju, a moji saigrači i ja ćemo nastaviti da radimo na tome da budemo sve bolji i bolji i borimo se za titulu", rekao je Harden.

Harden je prošle sezone prosečno postizao 29,1 poen po utakmici uz 11,2 asistencije i 8,1 skok. Bio je drugi strelac i prvi asistent lige, a zabeležio je 64 dabl-dabl i 22 tripl-dabl nastupa tokom sezone.

Košarkaš Hjustona je oborio rekord igrača Golden Stejta Stefa Karija, koji je nedavno za produženje ugovora dobio 200 miliona dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track