SVETISLAV PEŠIĆ ZA KURIR: Zvezda mi nije u planu!
Foto: AP

Neka čeka Čović

SVETISLAV PEŠIĆ ZA KURIR: Zvezda mi nije u planu!

Košarka -

Iskusni trener tvrdi da trenutno ne razmišlja o povratku na Mali Kalemegdan budući da nema garancija da će na raspolaganju imati tim s visokim ambicijama

Svetislav Pešić je prva želja Nebojše Čovića, međutim, popularni Kari kaže da trenutno ne vidi sebe ponovo u Crvenoj zvezdi.

Kao što je Kurir već pisao, iskusni stručnjak ne može da preuzme palicu od Dejana Radonjića jer nema garancija da će na raspolaganju imati kvalitetan tim, makar sličan ovom koji je raspodat u poslednjih mesec dana.

Neće avanturu

- Zasad nemam planove vezane za Crvenu zvezdu - kratko je odgovorio Kari za Kurir.

Srpski trener sigurno neće ulaziti u avanturu ako ne bude imao tim koji će biti ozbiljan kandidat za visok plasman u svim takmičenjima u kojima će učestvovati, a i budžet je veoma bitan. Kariju ne ide u prilog što je većina košarkaša koji su prošle godine činili okosnicu tima napustila crveno-bele. A upravo je rasprodaja igrača ubrzala odluku Dejana Radonjića da ne potpiše novi ugovor sa Crvenom zvezdom. Osim plate kojom je bio nezadovoljan (25.000 evra mesečno), trofejnom treneru je zasmetalo što još ne zna na koji tim bi mogao da računa u sledećoj sezoni.

Niko kao Dejo

Dejan Radonjić je predvodio Zvezdu na 326 utakmica (239 pobeda, 87 poraza). Za četiri godine osvojio je devet trofeja i imao zapažene rezultate u Evroligi.

Milan Nastić

Žestoko Ognjen Dedić Optužuje iz Makedonije

PREDSEDNIK KARPOŠA: ČOVIĆ VOĐA KRIMINALACA

Predsednik makedonskog košarkaškog kluba Karpoš sokoli Ognjen Dedić optužio je prvog čoveka ABA lige Nebojšu Čovića da je predvodnik kriminalne bande koja u regionalnom takmičenju radi šta hoće.

- Kriminalci koji vode ABA ligu misle da su našli ovcu za šišanje, pošto su od nje uzeli 150.000 evra, koliko smo platili vajld kard. Najveći ispljuvak je Krešimir Novosel, najveći poltron i beskičmenjak, koji ništa ne može da odluči pre nego što se konsultuje s moćnicima. Isto se odnosi i na sportskog direktora Žarka Čabarkapu. Njih dvojica sede u skutima Mladena Vebera iz Cedevite i Nebojše Čovića - naveo je Dedić i dodao:

- Svi znaju da postoji banda koja vodi ligu, čine je FMP, Crvena zvezda, Budućnost, Cedevita i Olimpija. Da li je normalno da na funkciji predsednika ABA lige bude čovek koji vodi dva kluba u istom takmičenju i koji nije isplatio osam plata svojim igračima?

Surova realnost JAKOVLJEVIĆ: ZVEZDA OD KANDIDATA ZA EVROTROFEJ POSTAJE DOMAĆI PLEN

Dragan Jakovljević, koga je Nebojša Čović oterao iz omladinske škole Crvene zvezde, izneo je surovo realno viđenje situacije u Zvezdi.

- Zvezda bi od kandidata za evrotrofej mogla da postane domaći plen - istakao je Jakovljević za Hotsport.rs i, između ostalog, rekao:

- Zatečen sam prodajom tolikog broja igrača u trenutku kad je Beograd dobio organizaciju završnog turnira Evrolige. Mislim da je bila šansa da se napravi iskorak i da se napadne sam fajnal-for.

foto: Kurir

U toku rekonstrukcija

NEBOJŠA ČOVIĆ POZIVA NA STRPLJENJE

Navijači Zvezde ne strahuju preterano zbog rasprodaje tima, jer su se navikli da ih Nebojša Čović iznenađuje novim igračima.

- Velika je rekonstrukcija u pitanju, hrabra rekonstrukcija po svim osnovama, igračkim i u stručnom štabu. Niko nema pravo da se izdigne iznad kluba, pa ni predsednik kluba, jer svi ćemo jednog dana otići, a Crvena zvezda je nešto što ostaje - poručio je Čović.

Podrška bivšem treneru

VLADIMIR ŠTIMAC: TEŠKO ONOME KO NAVUČE RADONJINE CIPELE

Bivši košarkaš Crvene zvezde Vladimir Štimac poručio je da će svakom treneru posle Dejana Radonjića biti teško:

- Teško onome koji navuče Radonjine cipele! Želim mu svu sreću ovoga sveta! I Deji želim sve najbolje - napisao je Štimac na Tviteru.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: SENZACIONALNO: Suma je NLO ?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track