PREŽIVEO PAKAO: Pre sedam godina gledao smrti u oči, izgubio dvojicu prijatelja, sad trenira Crvenu zvezdu
Foto: Fonet, RTS

JUNAK

PREŽIVEO PAKAO: Pre sedam godina gledao smrti u oči, izgubio dvojicu prijatelja, sad trenira Crvenu zvezdu

Košarka -

Dušan Alimpijević kao pomoćni trener KK Novi Sad doživeo je 2010. težak udes, u kojem su stradali trener Nemanja Danilović i prvotimac Nenad Grozdanić.

Novoimenovani trener Košarkaškog kluba Crvena zvezda Dušan Alimpijević pre sedam godina je doživeo stravičnu saobraćajnu nesreću, u kojoj su život izgubile dve osobe, a više njih je bilo povređeno.

Incident se dogodio 7. marta 2010. godine, kada se ekspedicija KK Novi Sad, gde je Alimpijević bio pomoćni trener, vraćala iz Kruševca nakon odigrane utakmice protiv ekipe Napretka. Kod mesta Markovac, 45 minuta nakon ponoći, putnički kombi u kojem su se nalazili Novosađani udario je u prikolicu kamiona koji se kretao u istom smeru, što je dovelo do stravičnih posledica. Tom prilikom glavni trener ekipe Nemanja Danilović i prvotimac Nenad Grozdić doživeli su povrede od kojih su ubrzo posle toga preminuli.

Alimpijević, koji je tada imao 24 godine, bio je priklešten u kombiju i dugo nije mogao da se izvuče iz olupine. Nije doživeo ozbiljne fizičke povrede koje bi ga udaljile od košarkaškog terena, ali jeste izgubio dva velika prijatelja. Posle toga mu je mnogo vremena trebalo da se oporavi od pretrpljenog šoka, ali je uspeo da pronađe snagu i motivaciju, iz svega izađe mnogo jači i poslednjih godina dokaže da je jedan od najperspektivnijih mladih stručnjaka u Srbiji.

Žene se raspituju

DA LI JE DUŠAN OŽENJEN?

Ako je suditi po pozivima brojnih devojaka redakciji Kurira, koje su se raspitivale za bračni status novog trenera košarkaša Crvene zvezde, Pionir će u sledećoj sezoni biti posećivan između ostalog i zbog njegovog atraktivnog izgleda. Neke od zainteresovanih ostale su, ipak, obeshrabrene informacijom da Alimpijević već neko vreme uživa u braku.

Izrastao u borca

MORAO SAM DA BUDEM HRABAR

Nakon svega što ga je u životu pogodilo, Dušan Alimpijević je izrastao u velikog borca koji ne beži od izazova, a upravo je jedan takav izazov dolazak u Crvenu zvezdu posle ere Dejana Radonjića.

- Trebalo je hrabrosti da se prihvati ova ponuda, ali od trenera Zvezde se očekuje da bude hrabar. Ovo je za mene zaista san i ostvarenje želja. U danima za nama smo pričali o tome šta nosi Zvezda. Velika je to satisfakcija za mene i moje godine, ali i ogromna obaveza - rekao je po preuzimanju ekipe Alimpijević.

Kurir / Konstantin Radulović

Foto: Fonet, RTS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Đukiću, pa ko je kriv?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track