MEGA SE POJAČALA: U Sremsku Mitrovicu stigao plejmejker iz Letnje NBA lige
Foto: Fonet

KANAĐANIN U SRBIJI

MEGA SE POJAČALA: U Sremsku Mitrovicu stigao plejmejker iz Letnje NBA lige

Košarka -

Kanadski košarkaš Dilan Enis potpisao je ugovor sa Mega Bemaksom, saopštio je danas klub iz Sremske Mitrovice.

Kako se navodi na klupskom sajtu, 25-godišnji Enis igra na poziciji plejmejkera, srednju školu završio je u Lejk Forest Akademiji, gde je u završnoj godini u proseku po meču postizao 23 poena, uz sedam asistencija i osam skokova po utakmici i proglašen je jednim od 20 najboljih srednjoškolskih talenata u državi Ilinois.

On je pohađao tri koledža, Rajs, Viljanovu i Oregon. Sa Oregonom je u seniorskoj godini bio jedan od ključnih igrača tima koji je stigao do "fajnal fora". On je te godine u proseku postizao 10,9 poena, uz 4,4 skoka i tri asistencije po utakmici.

Ovog leta Enis je nastupao za ekipu Oklahoma siti Tandera u letnjoj ligi u Orlandu, kao i za Golden Stejt Voriorse na letnjoj ligi u Las Vegasu. Enis je za Orlando postizao prosečno 8,2 poena po utakmici, dok je za Golden Stejt beležio 9,3 poena, uz odličan nastup protiv Los Anđeles Klipersa, kada je postigao 35 poena, uz šut za tri poena 8/11.

Enis je 2013. godine nastupao za Jamajku na kvalifikacionom turniru za Svetsko prvenstvo. Njegov brat Tajler igrao je u NBA ligi za Finiks, Milvoki, Hjuston i Los Andjeles Lejkerse.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track