(KURIR TV) ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ: Vodio bih sve na Evrobasket, najbolnije za mene emotivca je kada moram da skratim spisak
Aleksandar Đorđević, Foto: Kurir sport

Pripreme reprezentacije na Kopaoniku

(KURIR TV) ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ: Vodio bih sve na Evrobasket, najbolnije za mene emotivca je kada moram da skratim spisak

Košarka -

Košarkaška reprezentacija Srbije na Kopaoniku sprovodi prvu fazu priprema za predstojeći Evrobasket. Selektor "Orlova" Aleksandar Đorđević je zadovoljan radom potencijalnih reprezentativaca.

"Sedam dana smo na Kopaoniku, pre toga smo imali tri dana testova u Beogradu. Sve je ovo još uvek uvodni deo, još uvek se igrači adaptiraju na sve jači, teži rad. Ja sam izuzetno zadovoljan njihovim radom, moram i volim da ih pohvalim, mislim da zaslužuju. Imaju izuzetan odnos prema dresu, prema obavezama koje nas čekaju. To pokazuju svakodnevno. Radimo, nemamo nikakvih problema, osim nekih malih, fizičkih problema, udaraca, što je sasvim normalno, kao i to što su se neki od njih dobro 'zapalili', kako vole da kažu, posle početnog perioda. Želimo da izvučemo maksimum iz ovog kompleksa, blizine sale i ostalog što nam pruža hotel i njegovo osoblje", rekao je Đorđević.

Đorđević već sada najavljuje da će imati velike muke pri odabiru 12 igrača koji će putovati u Istanbul.

"Vodio bih sve ove momke na Evrobasket, mislim da oni to zaslužuju. Mislim da se svi osećaju reprezentativcima, čak i ako se nađu izvan tih odabranih 12. Reprezentacija Srbije ima još takmičenja pred sobom, u budućnosti, i svi ovi momci, siguran sam, koji ne budu sada među odabranima, biće u budućnosti. To su najgore, najbolnije stvari, za nekoga poput mene, ko je dosta emotivan. Jako teško to proživljavam, tu neku moju ličnu dramu. Nisam vičan, nisam dobar u toj... U direktnoj komunikaciji ne mogu da budem hladan. Teško je to za njih, igrače, a teško je i za nas, posle tih nekih mesec dana velikog, zajedničkog rada. Nažalost, na meni je da donesem te odluke i da ih saopštim. Mislim da ćemo sa ovom ekipom ići na predstojeće turnire, gde će se nastupati po tri dana u nizu, kako bi se što bolje odmorili. O tome se već razmišlja, videćemo kako će sve to ići", zaključio je Aleksandar Đorđević.

Nenad Kiš/Kurir sport, Foto: Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track