TEODOSIĆ NE ŽELI DA POREDI GENERACIJE: Imamo dovoljno kvaliteta da osvojimo medalju
Foto: KSS

KAPITEN OPTIMISTA

TEODOSIĆ NE ŽELI DA POREDI GENERACIJE: Imamo dovoljno kvaliteta da osvojimo medalju

Košarka -

Kapiten Miloš Teodosić predvodiće reprezentaciju Srbije na predstojećem Evrobasketu.

Kao i uvek, doskorašnji plejmejker CSKA, a sada Los Anđeles Klipersa, optimista pred nove izazove olimpijskih i svetskih šampiona.

"Orlovi" se trenutno pripremaju na Kopaoniku.

"Uslovi zaista sjajni, ekipa radi sjajno, ovo je deo priprema koji igrači manje vole. Ali, opet, svesni smo da je ovo jako bitan deo priprema i zaista radimo sjajno, što je nama bitno u ovom trenutku. Uskoro počinju utakmice, period uigravanja. Mislim da sve ide kako smo zamislili, uz male probleme, koji su, opet, normalni za ovaj deo priprema", rekao je Teodosić.

Godinama je nosio dres CSKA i živeo u Moskvi, trebalo bi da je upoznat sa snagom Rusa, rivala "orlova" u grupi na Evrobasketu.

"Iskreno, ne znam tačno u kom sastavu će biti. To je kvalitetna ekipa koja je poslednje tri-četiri godine malo kuburila, kako su podmlađivali ekipu, imali su problema sa rezultatom. Ali mislim da će ove godine biti sjajan sastav i da su ekipa koja, u nekim trenucima, može i do medalje. Generalno, nemamo nimalo laku grupu. Ali mi treba da se koncentrišemo na našu igru i da je to put kojim treba da idemo".

Nije kapiten želeo da poredi aktuelni sastav sa onim koji je prošle godine osvojio srebro u Riju.

"Sigurno da je neigranje Stefana Markovića ove godine veliki hendikep za ovu ekipu, ali imamo igrače koji mogu da ga zamene na kvalitetan način. Ne bih poredio ovu sa prošlom ili prošlu sa onom pre nje. Svaka godina je priča za sebe, ali mislim da imamo dovoljno kvaliteta da uzmemo jednu od medalja", nastavio je Teodosić i na kraju zaključio:

"Velika većina je bila tu prethodnih četiri ili pet godina, to je najbitnije. Lazić je jedini debitant, svi su u nekim trenucima bili tu. Tako da nije se ništa mnogo, ni bitno izmenilo. Svi smo dugo zajedno, za sada je sve super".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zašto su Filipović i Pjetlović skinuli medalje na pobedničkom postolju?

(Nenad Kiš, Foto: KSS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track