MUTIN NASLEDNIK: Igrao za Partizan i Zvezdu, a sad trenira Dinamik
Foto: kkdynamic.rs

UKAZANA MU ČAST

MUTIN NASLEDNIK: Igrao za Partizan i Zvezdu, a sad trenira Dinamik

Košarka -

Košarkaški klub Dinamik saopštio je danas da je novi trener tog kluba Oliver Popović.

"Velika je čast biti trener Dinamika, koji je prethodne sezone u Super ligi pokazao koliko može. Voleo bih da ljudi koji budu dolazili na utakmice prepoznaju moju filozofiju u igri. Uveren sam da će Dinamik davati sve od sebe, od prvog do poslednjeg minuta, u svakoj utakmici druge ABA lige", rekao je Popović.

Popović će na klupi Dinamika zameniti Miroslava Nikolića koji je prešao u Partizan.

On je najveći deo svoje igračke karijere proveo u Partizanu, Beobanci, Crvenoj zvezdi i atinskom Marusiju. Trenersku karijeru počeo je u sezoni 2005/06.

Bio je selektor Univerzitetske reprezentacije Srbije sa kojom je 2013. osvojio drugo mesto na Mediteranskim igrama u Mersinu (Turska) i bronzanu medalju na Univerzijadi u Kazanju (Rusija).

Prvi pomoćnik Popoviću biće bivši prvotimac Dinamika Stevan Nadjfej. Od 2015. do 2017. nosio je dres ekipe sa Dorćola, a u karijeri je izmedju ostalih igrao za Partizan, Marusi, Igokeu, Panionis.

Predsednik kluba Velibor Jojić zahvalio je bivšem stručnom štabu, a novom treneru požeo uspeh u radu.

"Novom treneru želim dobrodošlicu, a svima nama želim sreću u daljem radu i sastavljanju ekipe i nadam se dobrim rezultatima u drugoj ABA ligi. Takodje bih iskoristio ovu priliku da zahvalim bivšem treneru Miroslavu Nikoliću koji je jedan od najzaslužnijih za dolazak trenera Popovića. Doveli smo mladog i stabilnog trenera koji će izvući najbolje od tima koji ćemo imati", rekao je Jojić.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track