MIŠKOVIĆI, OTAC I SIN, ZA KURIR: Ugradio sam šest bajpasa zbog sina
Foto: Dragana Udovičić

ORLIĆI DONELI EVROPSKO ZLATO

MIŠKOVIĆI, OTAC I SIN, ZA KURIR: Ugradio sam šest bajpasa zbog sina

Košarka -


Igraj i pobedi, ponosno se vrati, donesi kući zlato što se zlati - baš u ritmu čuvene pesme, naši košarkaški juniori juče su doneli titulu u Srbiju.

Posle osam godina selekcija naše zemlje do 18 godina je ponovo zagospodarila Evropom, opet pod kormilom sjajnog trenera Vlade Jovanovića. Lica ovih dečaka, sijala su od sreće, a posebno lice Nikole Miškovića, najboljeg igrača šampionata. Geni su to, rekli bi mnogi jer je njegov otac Dejan pre 30 godina proglašavan za najvećeg talenta Evrope. Igrao je za Crvenu zvezdu i mnoge evropske klubove.

- Tata i mama su bili na svakoj utakmici, podržavali me i to stvarno mnogo znači. Ja, pravo da vam kažem, još nisam svestan šta smo postigli. Neverovatno - kaže Mišković junior, dok drži zlatnu loptu u naručju.

A otac ne krije da se nerivrao "do koske".

- Jao, hiljadu puta je gore nego da sam ja bio na parketu. Ma šest baj-pasova sam "ugradio" na tribinama u Bratislavi, posle svake utakmice sam pravio salto unapred i salto unazad - uz osmeh za Kurir otkriva Dejan Mišković i dodaje:

- Osećaj je fenomenalan, stariji sin je u juniorskoj, mlađi u kadetskoj reprezentaciji. Sad mogu da kažem da sreći nema kraja. Posebno zbog njega jer znam koliko se trudio i koliko je radio. Dok su drugi išli da novogodišnje žurke on je 31. decembra i 1. januara trenirao. Mnogih stvari se odrekao i ovo je satisfakcija. Bio je ispovređivan, tri meseca sav krvav. Ja mu kažem: izdrži! Ne možeš drugačije da budeš šampion. Bilo je i problema s ljudima koji im nisu davali neke nade, mešali su se, pravili probleme, predviđali koju poziciju će zauzeti na Evropskom prvenstvu. Srećom, bilo je više onih koji su bili uz njih i bodrili ih. To im je mnogo značilo jer su oni klinci i sve prate.

foto: Dragana Udovičić

Nikola kaže da nu otac daje generalne savete, a što se tiče parketa, ne detaljiše mnogo.

- Mogu da mu dam i detaljne savete što se tiče igre, ali jednostavno ne želim. Za to je zadužen trener, u suprotnom bi došlo do konfuzije. Rekao sam mu da mora da uradi ono šta trener zahteva od njega. Ako ti kaže da se popneš na vrh hale, uradi to. Ono što ja mugu da sugerišem su stvari vetzane za odnos prema treningu i utakmicama, ali s tim nemam problema. Obojica su po tom pitanju odlični.

Kako neko ko je postao šampion Evrope u tako mladom dobu ostane na zemlji, poslednje je pitanje za Miškovića seniora.

-Uz podršku porodice, prijatelja. Njegovi najbolji drugari su iz osnovne škole, vrtića. Odrasli su zajedno. Ako se pojavi neka nepravilnost, prvi ću da mu skrenem pažnju. Jer ne može zbog neke gluposti da upropasti sve što je postigao do sada.

Kroz trnje do zvezda

NIKOLA: HVALA ŠTO STE ME ISTRPELI

Nikola Mišković zablistao je baš kad je bilo najpotrebnije, a malo ko zna da je pre šampionata bio bez pravog treninga.

- Hvala momcima i stručnom štabu što su me istrpeli. Izašao sam iz povrede, bez treninga... Oni su me pustili da dođem posle deset dana priprema. Bio sam u padu forme, ali kako je sve odmicalo, bilo je bolje. Trener je verovao u mene - priča Dejan

Kurir / Predrag Gajić

Foto: Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) EVROPSKI ŠAMPIONI POSETILI KURIR: Nikola Mišković i Marko Pecarski o osvajanju zlata za Srbiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track