KOŠARKAŠICE ISPISALE ISTORIJU: Pre tačno godinu dana Srpkinje osvojile bronzu na Olimpijskim igrama
Foto: FIBA

Bronza za lavice

KOŠARKAŠICE ISPISALE ISTORIJU: Pre tačno godinu dana Srpkinje osvojile bronzu na Olimpijskim igrama

Košarka -

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pre tačno godinu dana osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Riju, pošto je u meču za treće mesto porazila Francusku rezultatom 70:63 (10:18, 17:9, 15:28, 21:15).

Bila je to druga medalja ženske košarke od kada je Srbija samostalna, pošto je naš nacionalni tim 2015. godine osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

Ovo je inače bila prva olimpijska medalja za košarkašice naše zemlje još od Seula 1988. godine.

Uzimajući u obzir i rezultate Jugoslavije, ovo je treća medalja za našu zemlju na najvećoj sportskoj smotri na planeti – najpre je 1980. godine osvojena bronza u Moskvi, a osam godina kasnije i srebro u Seulu.

Srbija je turnir u Riju započela porazom od Španije 59:65, a usledili su i porazi od Kanade 67:71 i SAD 84:110. Plasman u četvrtfinale Srbija je obezbedila pobedama nad Kinom 80:72 i Senegal 95:88.

U četvrtfinalu je Srbija savladala Australiju sa 73:71, da bi u polufinalu izgubila od Španije 68:54.

Reprezentaciju Srbije predvodila je sa klupe selektorka Marina Maljković, sa pomoćnicima Milošem Pađenom, Draganom Ratkovićem i Bojanom Jankovićem. U stručnom štabu su još bili fizioterapeut Branko Stojnić i tim menadžer Jadranka Ćosić Trkulja.

Istorijski uspeh ostvarile su: Tamara Radočaj, Sonja Petrović, Saša Čađo, Sara Krnjić, Nevena Jovanović, Jelena Milovanović, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakić, Dragana Stanković, Milica Dabović (kapiten), Ana Dabović, Danijel Pejdž.

Kurir sport

Foto: FIBA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) DECA OBJASNILA: Hrvatske košarkašice zajedno sa Srpkinjama slavile ulazak našeg tima u finale

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track