(FOTO) PARTIZAN DOBIO VELIKO POJAČANJE: Jedna od najboljih plejmejkera Evrolige nova članica crno-belih
Foto: Kurir sport

Crno-bele košarkašice počele pripreme

(FOTO) PARTIZAN DOBIO VELIKO POJAČANJE: Jedna od najboljih plejmejkera Evrolige nova članica crno-belih

Košarka -

Košarkašice Partizana 1953 počele su pripreme za novu sezonu u kojoj imaju velike ambicije. Beogradski klub je angažovao novog trenera i doveo nekoliko pojačanja u igračkom kadru.

Crno-bele će sa klupe predvoditi Blagoja Ivić, koji je prethodnih sezona bio trener Spartaka iz Subotice. Iviću će u radu pomagati doskorašnja košarkašica Rada Vidović, koja se ovog leta oprostila od aktivnog igranja.

U stručnom štabu su još kondicioni trener Nikola Maljković i fizioterapeut Slobodan Sekešen, a pri stručnom štabu sportski direktor Bojana Janković, treneri mlađih kategorija Svetlana Mitrović i Ivan Vasilijević.

Svakako je najzvučnije pojačanje Partizana plejmejker Miljana Bojović, koja se posle višegodišnjeg igranja u inostranstvu vratila u Srbiju. Bojović je godinama u vrhu Evrolige kao jedna od najboljih asistenata.

Nove članice su Žaklina Janković, koja je prošle sezone nastupala za Kraljevo, kao i dvojac iz beogradskog Radivoja Koraća Lidija Vučković i Milica Mitrović. Partizan nije završio prelazni rok pošto je u planu dovođenje još najmanje jedne igračice.

Iz prošlogodišnjeg sastava dres Partizana i u novoj sezoni nosiće Milica Špikić, Marija Petrović, Olga Stepanović, Ana Miletić i Jelena Mitić, šansu će tražiti i mlade Marijana Bešić, Anja Ignjatović, Teodora Banković, Marta Jovanović, Nina Samardžić i druge.

Dobrodošlicu timu i stručnom štabu poželeli su predsednik kluba Živomir Novaković i direktor Srbobran Filipović.

- Zahvaljujući predsedniku kluba u prethodne dve godine smo uspeli da stabilizujemo klub. Izmirili smo sve obaveze u tom periodu prema svim igračicama, trenerima i prema spoljnim saradnicima. U rezultatskom smislu, plan nam je da napravimo korak više u odnosu na prošlu sezonu i da odigramo oba finala u domaćim takmičenjima. Što se tiče regionalne WABA lige želimo da ponovimo ulazak u Superligu gde nas očekuje realna borba za četvrto nesto koje vodi na Fajnal-for. Mislimo da se pet ekipa izdvajaju u Superligi, a to su prošlogodišnji pobednik Celje, Beroe i Montana iz Bugarske, Istanbul i Budućnost iz Podgorice. Zvezda i mi ćemo tražiti svoju šansu da nekom pomrsimo račune. Jedan od razloga dovođenja trenera Ivića je da neko maksimalno pomogne treneru Svetlani Mitrović u radu sa najmlađim kategorijama - rekao je Srbobran Filipović.

Partizan će narednih desetak dana trenirati u Beogradu, a za sada je sigurno učešće na jednom jakom međunarodnom turniru u septembru.

Kurir sport

Foto: Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Binić objasnio. Ovako funkcioniše FSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track