MEMORIJALNI TURNIR: Mladi košarkaši igrali u čast Duška Duleta Tošića
Foto: KK Cerak

SEĆANJE NA TRENERA

MEMORIJALNI TURNIR: Mladi košarkaši igrali u čast Duška Duleta Tošića

Košarka -

KK Cerak je proteklog vikenda bio organizator tradicionalnog, četvrtog Memorijalnog turnira u čast Duška Duleta Tošića, mladog trenera koji nas je prerano napustio 2013. godine.

Na turniru su pored domaće ekipe učestvovali još KK Beostyle, KK Gorica i KK Gro Basket.

U prepunoj sali OŠ Ujedinjene nacije, svaka utakmica je bila vrlo zanimljiva, a u finalu su košarkaši iz tima Beostyle bili bolji od Ceraka rezultatom 76:71.

1 / 9 Foto: KK Cerak

Ove godine specijalni gost turnira bio je naš reprezentativac, doskorašnji član Crvene zvezde i letošnje pojačanje Fenerbahčea Marko Gudurić. I pored obaveza sa nacionalnim timom uoči Evropskog prvenstva, našao je vreme kako bi uveličao memorijal posvećen Duletu Tošiću i uručio pehar i medalje mladim nadama.

- Zadovoljstvo mi je što sam podržao ovaj turnir. Znam koliko je meni dok sam bio mali značilo kada nas poseti neko od reprezentativaca. Nadam se da će ovim dečacima ovo biti podstrek za dalji rad. Drago mi je što sećanje na Duleta ne bledi I sve pohvale za KK Cerak koji ovim turnirom čuva uspomenu na njega - rekao je Gudurić.

Od ranog detinjstva joj je bio posvećen, u FMP-u je načinio prve korake, potom je igrao za KK Umka, a 2005. je prešao u Cerak. Po završetku igračke karijere bio je i trener u mlađim kategorijama Crvene zvezde, kao i u svom Ceraku a prerano nas je napustio u 25. godini, u septembru 2013.

kurir.rs / kurir sport

foto: KK Cerak

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Snaga Srbije- Sale ima ludačku energiju i ambiciju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track