DRŽAVE NEMA DA ODA PRIZNANJE IVKOVIĆU: Strah ih je da mi čestitaju!
Foto: Profimedia, Nebojša Mandić

SRAMOTA

DRŽAVE NEMA DA ODA PRIZNANJE IVKOVIĆU: Strah ih je da mi čestitaju!

Košarka -

Slavnog košarkaškog stručnjaka ne čudi što se niko iz državnog vrha nije osvrnuo na njegov ulazak u Kuću slavnih. Sve je počelo podrškom Jankoviću, kaže on

Proslavljeni srpski trener Dušan Ivković izjavio je da mu niko iz državnih institucija nije čestitao ulazak u košarkašku Kuću slavnih.

Posebno je apostrofirao neoglašavanje ministra omladine i sporta Vanje Udovičića.

- Ovde je era straha jer niko ne želi da priđe da mi čestita. Rekao sam da ne želim da budem disident niti da uđem u politiku. Ne bih nikoga da ističem, ali na ispraćaju košarkaša video sam Vanju Udovičića, koji je krasan momak, ne mogu da kažem da ga je strah i da nije smeo da mi priđe među ostalim ministrima, ali mislim da je to stvar vaspitanja. Ipak me ne pogađa njegovo ponašanje - rekao je Ivković za televiziju N1, a onda to obrazložio u intervjuu Ninu.

- Sve je počelo kad sam dao podršku Saši Jankoviću. Ničemu se više ne čudim. Neće me iznenaditi da carinik na našem aerodromu postavi pitanje šta imam u torbi i da li je neka košulja moja, nova ili stara, nošena, nenošena... Spreman sam na tu vrstu tretmana pre nego na čestitke.

Pomenuo je iskusni stručnjak i zanimljiv razgovor s Bogdanom Bogdanovićem na temu oproštajne utakmice u Atini:

- Rekao mi je: „Dolazim sigurno, s tim što ću prvo da svratim na balkon Skupštine grada, pa onda 20. septembra dolazim kod tebe u Atinu!“

Otkud Nikola tu?

NEKO JE JOKIĆA POSLAO KOD VUČIĆA

Na pitanje otkud Nikola Jokić na inauguraciji Aleksandra Vučića Ivković je imao zanimljiv odgovor:

- Verovatno je neko iz njegovog okruženja rekao: „Bolje bi bilo da odeš, nego da ja imam probleme.“ Svi koji su u nekom problemu su prinuđeni da rade ono što se od njih traži. Ne mogu da isključim da ima i onih koji ga iskreno podržavaju, niti mi pada na pamet da nekoga zbog toga osuđujem, ali verujem da većina to radi zbog interesa i ucena.

EVO ŠTA NAM JE DUDA DONEO

Evropsko prvenstvo

zlato: 1989, 1991, 1995.

srebro: 2009.

Svetsko prvenstvo

zlato: 1990.

Olimpijske igre

srebro: 1988.

Univerzijada

zlato: 1987.

Kurir / Gojko Filipović

Foto: Profimedia, Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo koji su razlozi poraza od Rusije?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track