(VIDEO) SPEKTAKL NA DUDINOM OPROŠTAJU: Dušan Ivković završio trenersku karijeru
Foto: Euroleague

KRAJ TROFEJNE PRIČE

(VIDEO) SPEKTAKL NA DUDINOM OPROŠTAJU: Dušan Ivković završio trenersku karijeru

Košarka -

Košarkaški trener Dušan Duda Ivković okončao je utakmicom u Atini trenersku karijeru, koju je obeležilo 28 trofeja.

Ivković (74) je u bogatoj karijeri predvodio je Jugoslaviju (kasnije Srbiju) do dve srebrne olimpijske medalje, jednog svetskog zlata, te tri evropske titule i jednog drugog mesta. Na klupskom nivou, dva puta je sa grčkim Olimpijakosom bio prvak Evrope, a osvojio je još sedam nacionalnih titula, sedam nacionalnih kupova i po jedan Uleb kup i Kup Radivoja Koraća.

Utakmici u Pireju, koju je organizovao njegov bivši klub Olimpijakos, prisustvovali su i najbolji srpski teniser Novak Đoković, kao i selektor Srbije Saša Đorđević, Željko Obradović, Teo Papalukas, Nenad Krstić..

.

Što se igrača tiče, nastupali su Dudini bivši igrači Miloš Teodosić, Tomas Ertel, Nikos Zizis, Stefan Marković, Bogdan Bogdanović, Kostas Slukas, Čedi Osman, Nikola Kalinić, Pero Antić, Dario Šarić, Viktor Hrijapa, Kajl Hajns, Boban Marjanović i mnogi drugi...

Tim Dudinih zvezda je savladao Olimpijakos (111:103), a pred kraj je trener Olimpijakosa Janis Sveropulos predao klupu crveno-belih treneru koji je timu iz Pireja doneo dve titule prvaka Evrope 1997. i 2012.

Više slika pogledajte ovde

"Dragi prijatelji hvala, što ste došli i sve ovo uradili za mene, bez vas to ne bui bilo moguće", rekao je Ivković uz ovacije dvorane

Dušan Ivković će 30. septembra biti primljen u Kuću slavnih Fibe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track