PRIČALI SU MI JOŠ KAO STUDENTU O VEČITOM DERBIJU Ročesti: Spreman sam da budem lider
Foto: Kkcrvenazvezda.rs

jedva čeka start

PRIČALI SU MI JOŠ KAO STUDENTU O VEČITOM DERBIJU Ročesti: Spreman sam da budem lider

Košarka -

Novi plejmejker Crvene zvezde Amerikanac Tejlor Ročesti kaže da zna kakve je partije pružao njegov sunarodnik Markus Vilijams među crveno-belima i da očekuje da bude bar pođednako uspešan i pomogne u odbrani trofeja i što boljem izdanju u Evroligi.

"Ne mogu da se poredim sa drugim košarkašima, došao sam da pomognem Zvezdi da pobeđuje i nadam se da ću u tome uspeti. Kao što je radio Markus, očekujem da ću i ja", rekao je Ročesti Tanjugu.

Iskusni 32-godišnji košarkaš, koji je u Zvezdu došao iz Lokomotive Kubanj, spreman je da preuzme odgovornost i jednu od vodećih uloga u timu.

"Za plejmejkera je jako važno da bude trenerova produžena ruka na terenu, na meni je da budem oslonac. Ja, kao i ostali igrači, poput kapitena Branka Lazica, moramo da preuzmem ulogu lidera, a ne da bude samo jedan. Moj posao je da svakim danom pronalazim način da ekipa bude bolja".

Najbolji strelac Evrolige 2014. godine ne oseća pritisak velikih očekivanja, naglašava da će uraditi sve da igra najbolju košarku, ali i pozvao na strpljenje jer su nov stručni štab i igrači.

"Najbolja stvar koju treba da uradimo je da idemo polako, dan za danom, a ne da gledamo daleko jer je tim nov, sa novim trenerom i sve je novo. Najbolja stvar je da idemo sigurnim korakom, konstantno napredujemo, svi budemo u svojstvu ekipe. Potrebna nam je brza i kratka adaptacija, a na nama je da se prilagodimo što pre", poručio je bivši košarkaš Njižnjeg, Makabija iz Tel Aviva, ali i svojevremeno reprezentativac Crne Gore. Ročesti ne krije da jedva čeka da oseti atmosferu na utakmicama Crvene zvezde, posebno što mu je poznata jer je gostovao u Beogradu.

"Uzbuđen sam, često misim na atmosferu koju prave naši navijači. Oni imaju jaku ulogu, prenose mnogo strasti i energije na igrače... Daćemo sve od sebe da ih obradujemo. Znam kako je gostujućem timu u Beogradu i zato sam srećan što su navijači Zvezde uz mene".

Priznaje i da je za večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana čuo još dok je studirao u SAD.

"Naravno da znam šta je večiti derbi. Gledao sam video snimke Crvene zvezde i Partizana još pre 12 godina, moj prijatelj i saigrač sa koledža Nikola Koprivica mi je pokazivao . Neverovatno je da je toliko godina prošlo i da ću da osetim atmosferu derbija, jako sam uzbuđen", zaključio je Ročesti.

Tanjug, foto:kkcrvenazvezda.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Partizanovci, ako je za utehu....

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track