Najnovije vesti

ŠAMPION IZ INDIJANAPOLISA OTKRIO: Razmišljao sam da se ubijem!
Foto: Dragan Kadić

Životna drama

ŠAMPION IZ INDIJANAPOLISA OTKRIO: Razmišljao sam da se ubijem!

Košarka

Proslavljeni košarkaš Dejan Koturović koji je sa našom reprezentacijom osvojio zlato u Indijanapolisu 2002. godine, posle karijere je imao teških trenutaka.

Koturović je otkrio da je dve godine nakon Inijanapolisa prolazio kroz pakao.

 

- Negde posle karijere, 2004. sam prestao da igram, a onda me je sačekalo doba čamotinje i depresije. Imao sam poprilično loše dane, da ne kažem mesece. Imao sam svake sekunde samoubistvo u mislima. Nisam to planirao, ali nisam mogao da se oslobodim te ideje. U svakom kadru sam video sebe kako želim sebi da naudim da bi me prošao taj unutrašnji bol - rekao je Koturović.

 

Povrede su ga, kaže, mučile sve vreme tokom karijere.

 

- Još iz nekog tinejdžerskog doba kad sam ozbiljnije počeo da treniram košarku imao sam nesanice. Takođe sam imao i povrede i operacije. Motao sam se po bolnicama, to je kod mene bilo kao "dobar dan", skoro svake druge godine sam imao poneku operaciju. To me je nagnalo da tragam za nekim receptima kako bi mi bilo bolje što se tiče povreda ili kako bih zaspao na vreme - kaže Koturović.

 

Proslavljeni košarkaš je postao ibonaut koji je život posvetio lečenju drugih, a posebno onih koji traže izbavljenje od bolesti zavisnosti, kao što su: alkoholizam, narkomanija i navučenost na farmakološke lekove, i to drevnom afričkom biljkom — Ibogom.


Kurir sport / Vice, Foto: Dragan Kadić 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR SPORT UŽIVO : Partizanovci, ako je za utehu....

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...