(KURIR TV) NI VELIKI SALE NIJE IZDRŽAO PRED BUROM EMOCIJA: Đorđević pustio suzu, a onda održao emotivan govor
Foto: Vladimir Šporčić

PROSLAVA 30 GODINA TITULE U BORMIJU

(KURIR TV) NI VELIKI SALE NIJE IZDRŽAO PRED BUROM EMOCIJA: Đorđević pustio suzu, a onda održao emotivan govor

Košarka -

Bura emocija zapljusnula je večeras Jugoslovensko dramsko pozorište u Beogradu tokom i posle premijere dokumentarnog filma "250 stepenika".

Film govori o zlatnoj generaciji košarkaša koji su 1987. godine u Bormiju doneli Jugoslaviji titulu prvaka sveta u juniorskoj konkurenciji.

Dok je ta zemlja trajala, dominirala je svetskom košarkom.

Ni veliki Aleksandar Đorđević, legendarni košarkaš iz te generacije, nije mogao da se odupre pred tom burom emocija. Posle premijere filma selektor juniora od pre 30 godina Svetislav Pešić dodelio mu je plaketu, a onda se Sale obratio prisutnima dok su pored njega na bini scene "Ljuba Tadić" stajali njegovi "saborci" iz Bormija.

Đorđević je pustio suzu, a onda rekao:

"Ponosan sam na ljude koji su ovde sa nama, ali i onima koji nisu. Ponosan sam na najiskrenije prijateljstvo bez obzira na sve što se dešavalo", počeo je Đorđević podsećajući da se raspad SFRJ odrazio i na sport, ali da to nije "podelilo" sportiste.

"Ja u poslednje vreme često govorim 'Ponosan, ponosan', ali to je jedina reč koja može da opiše šta osećam prema ovim momcima. Veliko hvala i...", dodao je Đorđević, spustio mikrofon i duboko se naklonio saigračima iz 1987.

Sadašnji srpski selektor dobio je gromoglasan aplauz.

(Dejan Ignjatović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Prazne tribine - prednost Partizana !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track