(KURIR TV) SUSRET LEGENDI: Moka Slavnić i Predrag Danilović tresli mrežice kao nekad
Foto: Dado Đilas

PODSETILI SE KOŠARKE

(KURIR TV) SUSRET LEGENDI: Moka Slavnić i Predrag Danilović tresli mrežice kao nekad

Košarka -

Legende jugoslovenske košarke Zoran Moka Slavnić i Predrag Danilović tresli su mrežice u mini utakmici koja je odigrana povodom otvaranja košarkaškog terena na Dorćolu.

1 / 12 Foto: Dado Đilas

Dorćol je, bar na kratko, postao košarkaški centar Beograda, jer je upravo u ovom naselju, na šetalištu 25. maj otvoreno, po najvišim standardima renovirano igralište pod nazivom "Zoran Moka Slavnić".

Toliko je na prvi pogled sasvim običnih igrališta iz kraja, na kojim a dok jurite u napad ili besomučno gađate trojke ne razmišljate ko je sve tuda trčao pre vas.

foto: Dado Đilas

Svečano otvaranje terena je počelo utakmicom koju su odigrali najmlađi majstori košarke iz dorćolskog KK Dinamik, pa je reč preuzeo ekcentrični košarkaški genije, Zoran Moka Slavnić.

foto: Dado Đilas

- Sportisti su za svoje uspehe u životu nagrađivani medaljama, diplomama, raznim poklonima, ali dobiti teren, koji nosi vaše ime je zaista velika čast. Ovo je za jednu igru je izuzetno humana, važna i dobra, ujedno i velika propaganda sporta i ja sam vrlo zahvalan u ime verovatno svih ostalih sportista na ovoj ideji i akciji. Hvala vam što ste došli, broj nije bitan, jer svi koji ste tu ste meni dragi - rekao je Slavnić.

foto: Dado Đilas

kurir.rs / kurir sport

foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track