PRIMORSKA STIŽE U BEOGRAD: Dinamik iz Hale sportova kreće na ABA 2 ligu
Foto: KK Dinamik

Druga regionalna liga

PRIMORSKA STIŽE U BEOGRAD: Dinamik iz Hale sportova kreće na ABA 2 ligu

Košarka -

Dinamik će u sredu ujutro odraditi poslednji trening pred utakmicu u Hali koja je starijim generacijama ostala u lepom sećanju, i u kojoj su Partizan, Radnički, Crvena zvezda, OKK Beograd, Atlas (ranije IMT Beograd, Beopetrol), bivša Beobanka, ispisali bogate stranice svoje sportske istorije.

- Jako smo zadovoljni organizacijom projekta Dinamik u Hali sportova, a uprkos pohvalama za odličnu realizaciju Superlige, nemamo vremena za uživanje i odmor, ABA2 je novi projekat, novi izazov u kojem želimo nastaviti na uspešnom putu i sa zacrtanim ciljevima. Ovaj projekt je organizaciono zahtevniji od Superlige, s obzirom na značenje same Hale i prošlost kojom je ona povezana sa košarkom u Beogradu, zato želimo gledaocima i građanima Novog Beograda, i svim ljubiteljima košarke pružiti još jedan spektakl. Verujem da ćemo i u Hali sportova gledaocima ponuditi dobru igru i dobru zabavu i da će ABA2 biti vrhunac proslave u kojoj Hala sportova slavi 50. godina svog postojanja - rekao je Velibor Jojić predsednik KK Dinamik VIP PAY.

- Nakon 17 godina, došao je red da vodim jedan klub kao prvi trener na mom najdražem terenu. Imali smo već nekoliko treninga u Hali sportova, teren i koševi su i dalje dobri, a ABA sezona biće poseban doživljaj u dosadašnjem delu moje karijere. Verujem da će nam gledaoci ovde biti podrška i da ću u svojoj hali doživeti vrhunac svoje karijere trenirajući Dinamik na terenu na kojem sam igrao kao klinac. Vodio sam timove u Ukrajni, Rumuniji, neka Hala sportova bude šlag na torti i neka u ove dve prve utakmice pokažemo da smo ekipa spremna za najviše domete - rekao je trener Oliver Popović.

Utakmicu u Hali sportova jedva čeka i bivši reprezentativac, krilni centar Nemanja Krstić, koji je prošle godine osvojio titulu sa Kapfenbergom u austrijskoj Bundesligi.

- Šta da kažem, ovo je stvarno poseban doživljaj i jedva čekam da sve počne, da Hala sportova doživi svoj vrhunac kao i u prošlim vremenima. Poseban osećaj je biti deo ove lige, a ja se nadam da ću nastaviti sa svojim dobrim igrama od prošle sezone i da ću baš u Hali sportova ponovo igrati svoju najbolju košarku - rekao je Krstić.

Dinamik će u Hali sportova odigrati prve dve utakmice kao domaćin u ABA 2 regionalnoj ligi, u sredu protiv Primorske u 20:00 i sedam dana kasnije protiv Teodo Tivta takođe u 20:00 sati.

Kurir sport

Foto: KK Dinamik

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Evo u kom će šeširu na žrebu biti reprezentacija Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track