NOVICA VELIČKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Daj da se pobijemo
Foto: Dado Đilas

UBICA

NOVICA VELIČKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Daj da se pobijemo

Košarka -

Voleo bih da svojim karakterom zarazim mlade saigrače, zato im stalno pričam: Neće nas dobiti niko, treba da nas se plaše, kaže kapiten Partizana

Samo jedan košarkaš u istoriji ovog sporta na našim prostorima dobio je nadimak - Ubica. Novica Veličković!

Kapiten Partizana je u intervjuu za Vajs otkrio mnoge stvari o svojoj karijeri, između ostalog i kako je zaradio taj nadimak.

- To „Ubica“ se desilo posle jedne utakmice sa Cibonom. Tad sam za vrlo kratak period prelomio meč agresivnošću, bacao sam se, ukrao nekoliko živih lopti, mislim da je to bilo ili polufinale ili finale Jadranske lige. Neko je dreknuo s tribine „Novica ubica“ i tako je nastao nadimak - priseća se Veličković i dodaje da bi svojim stavom i karakterom hteo da „zarazi“ i mlade igrače crno-belih:

- Voleo bih. Daj da se borimo, da se bijemo, pa i ako imamo manjka talenta, da ih slomimo željom. I ako tako bude, neće nas dobiti. Ja im to stalno govorim: Neće nas dobiti niko. Oni koji dolaze u Pionir treba da nas se plaše. Oni treba da znaju protiv koga igraju, da znaju da ih mi čekamo. Da ćemo im stati na put, da ću im ja stati na put, i ja i ono dete od 18 godina koje tek treba da nauči kako da se bori.

Predrag Gajić

Krađa u Turskoj

PLAKAO SAM 200 PUTA ZBOG AUTA

Veličković se osvrnuo i na vreme kad je nosio nacionalni dres i na poraz u polufinalu EP u Turskoj, kad je Tunčeri nagazio aut-liniju, a nakon toga je baš Novica bio fauliran pri šutu.

- Ma dobro, to ne znam ni da l‘ bih ja svirao. Ali druge stvari su me tu bolele. Pa, brate, gde onaj sudija da ne vidi onako blizu da je izašao, ej, mesec dana sam bio kao zombi posle, plakao dvesta puta, nisam spavao - iskren je on.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kako je brzi voz iz Ćičevca, udario Jokića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track