Marina Maljković: Srbija mora da pobeđuje

Košarkašice čekaju Estoniju

Marina Maljković: Srbija mora da pobeđuje

Košarka -
Situacija je takva, da nas samo pobede održavaju u igri i vraćaju na pravi put" istakla je Marina Maljković

Najbolje košarkašice Srbije obavljaju u Kragujevcu poslednje pripreme pred utakmicu petog kola grupe „B“ kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2013. godine protiv selekcije Estonije.

Meč se igra u sredu od 20 časova, a u prethodna tri susreta, naše košarkašice su ostvarile jednu pobedu i dva poraza, tako da nema prostora za kalkulacije. Pobeda u dvorani „Jezero“ je imperativ, što potvrđuju i reči Marine Maljković, selektorke najboljih srpskih košarkašica.

"Mi smo dotakli zid, jednostavno sada mora da pobeđujemo. U ove kvalifikacije ušli smo sa jednim novim timom, u kojem je osmoro debitanata, a većinu ekipe čine igračice iz domaće lige. Na sve to nadovezali su se i određeni pehovi u vidu povreda, tako da kada se sve sabere nismo mogli da imamo neka posebna očekivanja.

Većim delom smo dobro odigrali u Poljskoj, ali porazi u poslednjim sekundama se jednostavno dešavaju u košarci. Dakle, situacija je takva, da nas samo pobede održavaju u igri i vraćaju na pravi put" istakla je Marina Maljković i još jednom se zahvalila rukovodstvu KSS na čelu sa predsednikom Draganom Đilasom na velikoj pažnji i podršci koju ima ženska reprezentacija.

Kapiten našeg tima, Milica Dabović, veruje u uspeh u sutrašnjem meču, ali i da će se doći do cilja i ostvariti plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj sledeće godine. Porazi u mečevima sa Crnom Gorom i Poljskom nisu bili prijatni, ali nisu ni obeshrabrili reprezentativke Srbije:

"Posle kiše, uvek dolazi sunce, ali mi dobro radimo na treninzima, tako da verujem da ćemo ostvariti pobedu nad Estonijom. Drago nam je što igramo u Kragujevcu, iskreno se nadam velikoj podršci navijača u Kragujevcu i da ćemo posle sutrašnjeg trijumfa u još boljem raspoloženju dočekati revanš susret sa Crnom Gorom", nada se Milica Dabović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track