ZVEZDA ŽELI DA POBEDI ŽALGIRIS U KAUNASU: Pokazaćemo svima ko smo

EVROLIGA

ZVEZDA ŽELI DA POBEDI ŽALGIRIS U KAUNASU: Pokazaćemo svima ko smo

Košarka -

Mnogi su se pitali da li ćemo uopšte sastaviti kvalitetan tim, zato večeras moramo da odigramo kako treba, kaže mladi trener Alimpijević

Košarkaši Crvene zvezde večeras otvaraju sezonu u Evroligi protiv Žalgirisa u Viljnusu (19, Sport klub), a svi sanjaju da start obeleže pobedom.

Debi na klupi crveno-belih u ovom takmičenju imaće Dušan Alimpijević (31), inače najmlađi trener u Evroligi ove sezone.

- Crvena zvezda ni jednoj utakmici neće pristupiti kao da je unapred izgubljena. Borićemo se do samog kraja. Znamo naše realne ciljeve u Evroligi. Mnogi su pokazali i određeni dozu zabrinutosti, kako će Crvena zvezda izgledati u Evroligi, da li će uopšte napraviti konkurentan tim. Sada, pre ovog starta, ponovo se pojavljuju neka veća očekivanja. Ono što je sigurno jeste da smo napravili kvalitetan sastav, a za nešto više, kao što je Evroliga, potrebno je dodatno vreme - poručio je Alimpijević.

Trener crveno-belih je istakao da u Kaunas putuju sa ciljem da stignu do trijumfa.

- Žalgiris je ekipa i klub koji se ponaša slično kao i Crvena zvezda. Na prvom mestu, s velikim brojem domaćih igrača, u zemlji u kojoj se fanatično voli košarka i u kojoj je košarka sport broj jedan. Odigrali su već šest mečeva u domaćem prvenstvu, što nam je omogućili da prostudiramo igru našeg današnjeg protivnika. Tamo idemo da se pokažemo u najboljem svetlu i, ako budemo u mogućnosti, ostvarimo dobar rezultat - zaključio je Alimpijević.

Milan Nastić

Kapitenski BRANKO LAZIĆ: IZNENADIĆEMO IH

Kapiten Branko Lazić poznat je kao igrač koji se nikad ne predaje, zato i ne čudi njegova izjava da u Litvaniji Zvezda želi da iznenadi domaćina.

- Težak meč je pred nama, Žalgiris je odličan tim, imaju sjajnu atmosferu u dvorani. Međutim, probaćemo da napravimo iznenađenje, da dobijemo, i tako iskoristimo šansu. Time bismo na pravi način otvorili i ovo takmičenje - kaže Lazić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ovo su najveći Zvezdini aduti u Evroligi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track