Vujošević: Imam tremu kao prvi put!

Duletov povratak

Vujošević: Imam tremu kao prvi put!

Košarka -
Duško Vujošević: Vraćam se u Partizan, svoj prirodni ambijent. Obećavam maksimalan rad ekipe, pa neka bude borba neprestana

Nije svejedno.Duško Vujošević je četvrti put u Partizanu, ali kako sam kaže, ima tremu kao da debituje. A od prve sezone na najdražoj klupi već je prošlo 26 godina. U međuvremenu su njegovom zaslugom u Humskoj morali da prošire police u trofejnoj sali kako bi svi pehari imali gde da stanu. Umeo je od poluproizvoda da iskleše NBA igrače, da bolje gura kamen uzbrdo i od samog Sizifa, da u vicevima ponizi i jednog Čaka Norisa.Predsednik Partizana Saša Danilović otkrio je da je ugovor potpisan na neograničeno vreme.- Imam tremu kao i prvi put kad sam preuzimao mesto trenera - kaže Vujošević i dodaje:- Vraćam se u Partizan, svojoj prirodni ambijent. Ovde najbolje radim i zato sam i prihvatio poziv. Bilo je ponuda i iz drugih zemalja, ali moja mana je što teško funkcionišem van Beograda i Partizana. Jednostavno je tako, ja sam neka vrsta endemske biljke.Trofejni trener se osvrnuo na rad prethodnika Vlada Jovanovića i poslao jasnu poruku rivalima:- Vlade je osvojio pet trofeja i pokazao da mu je jednog dana mesto ponovo u Partizanu. Nije mu bilo lako da me nasledi, ali posle 11. titule zaredom, ni meni nije sada lako. Trudiću se da taj rekord učinim još težim ukoliko bilo ko pomisli da bi mogao da ga obori. Obećavam maksimalan rad i angažovanje, pa neka bude borba neprestana. Mnogi misle da je naše vreme prošlo, ali ja mislim da njihovo nije došlo - zaključio je Vujošević.

Otkud dug i kako je smanjen?Duško Vujošević se direktno dotakao i situacije u Crvenoj zvezdi.- Drago mi je kada čujem da je neki klub smanjio svoj dug za 12 miliona evra. Jedino se pitam kako su prethodno potrošene te pare i na koji način i kojim rezultatima je uspeo da vrati novac - rekao je Vujošević, koga je po završetku konferencije pozdravio i legendarni navijač Partizana Miša Tumbas uzvikujući: „Uzmi, Dule, evrotitulu, evrotitulu!“

Mogao bih da smenim SašuVujošević kaže da će ostati predsednik JSD Partizan, ali da će, ako bude potrebno neko drugo rešenje, ono biti pronađeno „unutar kuće“.- To je protokolarna funkcija, veći bi bio problem da sam trener Zvezde ili nekog kluba u inostranstvu. Ovako, jedini sukob interesa je taj što ja na toj funkciji mogu da smenim predsednika kluba, a mislim da Saša nema problem s tim - rekao je Vujošević, a potom se nasmejao i Predrag Danilović.

Odbio Cibonu!Duško Vujošević je na jučerašnjoj promociji u Humskoj potvrdio da je imao ponudu Cibone, o čemu je Kurir već pisao, ali da je odbio Zagrepčane jer je potreban crno-belima.- Čelnici Cibone su izuzetno gospodski pokazali veliku želju da odem tamo. Verujte mi jednu stvar - da nije postojala opcija da budem potreban i Partizanu, otišao bih u Cibonu. Samo, ne bih voleo da iko to tumači tako da nisam želeo da odem tamo jer su u pitanju Hrvati - rekao je Vujošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track