RAZBIJTE IH: Nek Makabi opet vidi ko je Zvezda (19.00)
Foto: Dado Đilas

Grmeće crveno-beli večeras pune Arenu

RAZBIJTE IH: Nek Makabi opet vidi ko je Zvezda (19.00)

Košarka -

Srpski Evroligaš, posle samo dana pauze, ugostiće danas (19.00, SK 1) „ponos Izraela“, tim čiji su navijači žestoko isprozivali crveno-bele pre tri sezone

Košarkaši Crvene zvezde ugostiće večeras (19.00, SK 1) Makabi u četvrtom kolu Evrolige, a utakmica će prvi put u ovoj sezoni biti odigrana u Areni. Ovo garantuje dobru atmosferu i oko dvadeset hiljada navijača, koji po pravilu „mnogo vole“ da ugoste „ponos Izraela“.

Osveta je spremna

Ta emocija, nazovimo je ljubav prema klubu iz Tel Aviva, među pristalicama crveno-belih traje tačno četiri godine, odnosno od 24. oktobra 2013. i prve utakmice ova dva tima u Evroligi. Tada se na tribinama Nokija arene u Tel Avivu pojavio ogroman transparent „Mi smo Makabi, a ko ste vi je**te?“, koji zvezdaši nikad neće zaboraviti.

Redovne mušterije

Na toj i sledećih nekoliko utakmica Izraelci su redovno slavili u duelima sa srpskim klubom, ali su zato u poslednja tri meča i te kako naučili ko je i šta Crvena zvezda. Šampion Srbije i ABA lige, redovni učesnik Evrolige i ekipa za koju je Makabi redovna mušterija u poslednje vreme.

Zbog toga će i večeras grmeti Arena u Beogradu i zbog toga valja očekivati da Makabi još jednom ostavi svoj ponos.

foto: Privatna Arhiva

Sin u Makabiju

ZA KOGA ĆE NAVIJATI ZUFER?

Zufer Avdija, legendarni košarkaš Crvene zvezde, već skoro tri decenije živi i radi u Izraelu, gde drži školu košarke. Njegov sin Deni (17) igra u Makabiju, ali nije licenciran za Evroligu. Za koga će Avdija navijati večeras, za svoj bivši klub ili sinovljevu ekipu, ostaje da se vidi.

foto: Kurir

Godišnji finansijski izveštaj

ZVEZDA IZGUBILA TRI MILIONA EVRA!

Društvenim mrežama prethodnih dana cirkuliše dokument KK Crvena zvezda, odnosno odluka kluba s Malog Kalemegdana o usvajanju finansijskog izveštaja za 2016. godinu i mišljenja revizora o tom izveštaju. A u navedenom dokumentu, načinjenom 26. juna ove godine, stoji da je KK Crvena zvezda prethodnu završila sa 379.160.669,41 dinarom gubitka.

Ako se zna da su prethodnu kalendarsku godinu završili s dobitkom od gotovo 900.000 dinara, kako stoji na sajtu APR, onda je jasno da je poslovanje bilo prilično loše. Naravno, treba uzeti u obzir i činjenicu da su crveno-beli od kraja prošle godine prodali neke igrače i tako nesumnjivo smanjili minus.

Kurir / Gojko Filipović

Foto: Kurir, Dado Đilas, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track