TRENER ZVEZDE POSEBNO POHVALIO RADIČEVIĆA: Alimpijević otkrio da li će Ročesti i Antić igrati protiv Bamberga
Foto: KK Crvena zvezda

MLADI STRUČNJAK SREĆAN ZBOG UBEDLJIVE POBEDE

TRENER ZVEZDE POSEBNO POHVALIO RADIČEVIĆA: Alimpijević otkrio da li će Ročesti i Antić igrati protiv Bamberga

Košarka -

Jesu crveno-beli očekivali pobedu nad MZT-om, ali nisu mogli da se nadaju da će ovako deklasirati goste iz Skoplja.

Crvena zvezda je u meču šestog kola ABA lige pobedila 112:73.

"Višestruko važna utakmica za nas. Da se dobije na ovako dominantan način, da se razigraju neki igrači koji su bili stegnuti u poslednje vreme. Važna da nastavimo tamo gde smo stali. Ovo je 10. utakmica u sezoni i mi i dalje nismo kompletni", rekao je trener Zvezde Dušan Alimpijević i dodao:

"Svi igrači su našli svoje uloge, ne samo poenterski, pre svega me interesovala odbrana. Apić je odlično iskakao na pik'n'rol u odbrani, a to nama otvara prostor za lake poene. Potpuno opravdana uloga koju su dobili igrači".

Alimpijević se posebno osvrnuo na partiju Nikole Radičevića, najefikasnijeg igrača Zvezde sa 17 poena, koji je pritom imao i deset asistencija.

"Posebno mi je drago zbog Radičevića. To dete koje pokazuje kvalitet. Moram da istaknem da su važni onakvi potezi, gde on ima situaciju da sam reši akciju dvokorakom, ali on se okreće i asistira saigraču za poene i na tome mu čestitam. Odigrao je fantastično. Ovo je primer kako smo hteli da odigramo utakmicu".

Danas u timu nije bilo Tejlora Ročestija i Pere Antića.

"Ročesti je dobio udarac koji ne može da mu pogorša stanje i biće u timu protiv Bamberga. Kako stvari stoje, Pera je već osetio određena zatezanja još protiv Makabija, ali smo odlučili da odigra taj meč, pa da se odmori. On ima povredu koju vuče od Fenera, u pitanju je list, tkivo koje se aktiviralo ponovo. Pitanje je bilo u kojem periodu je trebalo da ga izlečimo na pravi način, mi smo odlučili da to bude sada. Ne mogu da garantujem da će igrati protiv Bamberga, gotovo je izvesno da neće biti u timu. Ali, za derbi je siguran".

Na kraju Alimpijević je zaključio:

"Za sve je potrebno vreme. Mi smo tim u pravljenju, tim koji raste, koji treba da dođe do samopouzdanja. Ne samo šestorica vodećih igrača po minutaži i poenima, već ceo tim".

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Da li su fudbalske sudije potrošna roba za jednokratnu upotrebu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track