Ivković najbolji trener Evrolige

Priznanje

Ivković najbolji trener Evrolige

Košarka -
Velika mi je čast što sam dobio ovo priznanje, ali mi ono predstavlja i izazov da i dalje dobro radim, rekao je Ivković

Srpski košarkaški stručnjak Dušan Ivković dobio je prestižnu nagradu "Aleksandar Gomeljski" kao najbolji trener u sezoni 2011/12. u Evroligi.

Ivković je na senzacionalan način osvojio evropsku titulu sa pirejskim Olimpijakosom, iako su mu davane minimalne šanse pred početak fajnal fora u Istanbulu u konkurenciji Panatinaikosa, Barselone i moskovskog CSKA.Ivković je tokom bogate trenerske karijere osvojio Evroligu i 1997. godine, takođe sa atinskim crveno-belima.

"Velika mi je čast što sam dobio ovo priznanje, ali mi ono predstavlja i izazov da i dalje dobro radim", rekao je Ivković agenciji Beta.

Evroligaški treneri izabrali su danas Ivkovića za najboljeg među njima. Srpski stručnjak je sa Olimpijakosom osvojio Evroligu, iako nije bio ni u širem krugu favorita, a u prvenstvu Grčke je prekinuta višegodišnja dominacija Panatinaikosa.

Ivković je 1997. godine takođe sa Olimpijakosom osvojio "triplu krunu". Te dve evropske titule jedine su u istoriji atinskog kluba i obe su osvajane sa ovim srpskim stručnjakom.

"Prošlo je 15 godina od tada, a sada je ovo priznanje usledilo sa istim klubom. To je priznanje da sam radio dobro i kvalitetno svih ovih godina. Sigurno da ne bih uspeo bez tako dobrih igrača, rukovodstva kluba i odličnih saradnika", rekao je Ivković."Trofej treba da podelim sa svim tim ljudima koji su u tom nizu bili moji saradnici, jer ono što ostaje nisu titule, već ljudi", rekao je Ivković.

Selektor reprezentacije Srbije nagradu će svečano primiti 6. jula u Barseloni, kada budu bile žrebane grupe za narednu takmičarsku sezonu. On je prethodno dobio i nagradu za najboljeg trenera Grčke, gde je osvojio titulu sa Olimpijakosom i prekinuo devetogodišnju dominaciju Panatinaikosa.

Trofej "Aleksandar Gomeljski" dodeljuje se u čast ruskog trenera i jednog od najvećih košarkaških stručnjaka u istoriji Evrope, koji je osvojio tri titule prvaka Starog kontinenta. Dva sa ASK Rigom (1958, 1960) i jednu sa CSKA (1971). Trofej se dodeljuje od 2005. godine kada je Gomeljski preminuo, a do sada su ga osvajali: 2006. Etore Mesina (CSKA), 2007. Željko Obradović (Panatinaikos), 2008. Etore Mesina (CSKA), 2009. Duško Vujošević (Partizan), 2010. Ćavi Paskval (Barselona), 2011. Željko Obradović (Panatinaikos).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track