MILOSAVLJEVIĆ O IGRANJU ZA SRBIJU: Unikaha nas nije baš pustila, kazniće nas
Foto: EPA/MIGUEL ANGEL POLO

MILOSAVLJEVIĆ O IGRANJU ZA SRBIJU: Unikaha nas nije baš pustila, kazniće nas

Košarka -

Unikaha iz Malage dočekuje Crvenu zvezdu u šestom kolu košarkaške Evrolige.

Košarkaš Unikahe Dragan Milosavljaveić istakao je da je Zvezda u dobroj formi, ali da je cilj španskog tima plasman u četvrtfinale Evrolige, samim tim i pobeda na ovom meču.

– Očekuje nas teška utakmica jer Zvezda igra vrlo dobro ove sezone. Talentovani su, a i igraju borbeno i čvrsto u odbrani. To je ekipa sastavljena od dobrih stranaca i perspektivnih i dobrih domaćih igrača. Nama je cilj Top 8, verujem da je isti slučaj i sa Zvezdom, tako da nas čeka izuzetno važan okršaj. U Beogradu će biti vrlo teško da ih pobedimo i zato želimo sada da iskoristimo prednost domaćeg terena, rekao je Milosavljević za Sport klub.

Reprezentativni bek se osvrnuo na stanje u Unikahi i na lični učinak.

– Mi za sada igramo promenljivo. Bilo je i sjajnih i vrlo loših utakmica, može se reći da još tražimo pravu formu. Duga je sezona, videćemo koliko možemo. Igramo trenutno u nešto sporijem tempu, još neki od nas igrača nismo uhvatili ritam, ali napredujemo kao ekipa svakim danom – treba vremena da sve legne jer su se neki od nas kasnije priključili, dok su drugi imali problema sa povredama. Lično, još nisam najboljoj formi, što je možda i očekivano jer sam imao naporno leto i ovde sam došao emotivno i psihički ispražnjen. Polako ću dolaziti do svoje igre.

Milosavljević je pojasnio situaciju oko nastupa za reprezentaciju Srbije tokom prvog FIBA prozora. Ispostavilo se da srpski trio iz Unikahe (Nedović, Musli, Milosavljević) nije dobio dozvolu za meč sa Gruzijom 27. novembra i da ih očekuje kazna ukoliko napuste klub.

– Svako bi voleo da igra za reprezentaciju, velika bi nam čast bila naravno. Ipak, malo je komplikovano… Unikaha nas baš nije pustila – njihovo mišljenje jeste da ne mogu da nas zadrže, ali da će biti sankcionisano ako odemo. Ne znamo šta nas čeka kad se vratimo ovde i na koji bi način bio sankcionisan naš odlazak da igramo za reprezentaciju, to nam nisu rekli, dodao je Dragan Milosavljević.

Kurir sport / Sport klub

Foto: EPA/MIGUEL ANGEL POLO

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo zbog čega FSS plaća kaznu od 210 hiljada franaka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track