OLIMPIJAKOS ISPRED REPREZENTACIJE: Centar otkazao Đorđeviću
Foto: Dado Đilas

prelomio

OLIMPIJAKOS ISPRED REPREZENTACIJE: Centar otkazao Đorđeviću

Košarka -

Još jedan košarkaš manje na spisku selektora Aleksandra Đorđevića za predstojeće utakmice sa Austrijom i Gruzijom na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini.

Šestorica reprezentativaca iz redova Olimpijakosa, među njima i Nikola Milutinov, doneli su odluku da neće igrati za nacionalne timove u novembarskom “prozoru” FIBA.

– Od malih nogu odazivali smo se na sve pozive, nedeljama bili odvojeni od svojih porodica i igornisali rizik od povrede. Nekolicina nas je čak zaradilo ozbiljne povrede, a poznato je da smo sve radili iz ljubavi, poštovanja i posvećenosti.

Međutim, u svetlu poslednjih promena košarkaškog kalendara dovedeni smo u neprijatnu poziciju i prinuđeni smo da objavimo da nismo u mogućnosti da nastupamo za naše reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

U ovom trenutku bilo bi nemoguće i neprofesionalno da odsustvujemo sa utakmica naših timova u Evroligi, a mnogi od nas su propustili veliki deo pripremnog perioda zbog nastupa na Eurobasketu. Nadamo se da će se situacija uskoro vratiti u normalu i da ćemo ponovo moći da pomognemo našim nacionalnim timovima, navedeno je u saopštenju koje su potpisali Nikola Milutinov, Jorgos Printezis, Vangelis Madzaris, Kostas Papanikolau, Janis Papapetru i Janis Strelnieks.

Kurir sport, Foto:Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zvezda među 10 najboljih klubova u Evropi! Evo i zbog čega

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track