DOBRE VESTI POSLE MOŽDANOG UDARA: Žarko Paspalj na putu za Beograd!
Foto: Zorana Jevtić

oporavlja se

DOBRE VESTI POSLE MOŽDANOG UDARA: Žarko Paspalj na putu za Beograd!

Košarka -

Legendarni košarkaš, Žarko Paspalj, zabrinuo je košarkašku javnost nakon vesti da je tokom boravka u SAD doživeo moždani udar.

Već nakon nekoliko časova iz Amerike su počele da stižu informacije da se Paspalj uspešno oporavlja, a prema navodima magazina “Koš”, i novinara Vladimira Stankovića, Paspalj je na putu za Beograd.

Stanković je posrednim putem, preko Vlada Divca i Etorea Mesine, saznao poslednje informacije o zdravstvenom stanju legende jugolovenske košarke.

– Palja je sada OK, svestan, komunikativan, malo teže priča ali najgore je prošlo", napisao je u poruci Vlade Divac.

Stanković je pokušao da dođe i do Grega Popovića, ali mu je Mesina preneo da trener San Antonija ne želi javno da govori o paspaljevoj bolesti.

– Žarko traži od lekara da ga koliko danas-sutra puste kući, hteo bi da se što pre vrati u Beograd. Ne znam da li će mu dozvoliti, čujem da preporučuju bar dve nedelje mirovanja i terepiju za oporavak govora, bile su reči Etorea Mesine.

Vladimir Stanković je naknadno saznao da je Paspalj poleteo za Njujork i da će koliko sutra direktnim letom doputovati u Beograd.

Žarko Paspalj je bio jedan od evropskih igrača-pionira u NBA. Otišao je 1989, istovremeno kad i Divac u Los Anđeles Lejkerse i Dražen Petrović u Portland. Nije dobio pravu šansu, igaro je samo 6,5 minuta po utakmici, prosek poena bio mu je 2,6 a skokova 1,1 na ukupno 28 utakmica. Iz tog perioda datira njegovo prijateljstvo sa Gregom Popovićem koji je tada bio jedan od pomoćnika u San Antoniju. Čak je neko vreme Paspalj i stanovao kod njega.

Vratio se u Partizan a onda je od 1991. napravio sjajnu karijeru u Grčkoj. Tokom 90-ih godina prošlog veka bio je kapiten moćne reprtezentacije Jugoslavije koja je bila višestruki prvak Evrope i sveta, kao i osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996.

Karijeru završio 1998. u Virtusu iz Bolonje. Poslednjih godina bio je potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Kurir sport / Koš magazin, Foto: Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zvezda među 10 najboljih klubova u Evropi! Evo i zbog čega

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track