SLAVNI AS SE BAŠ NAMUČIO: Paspalja pre šloga dva puta odbijali za vizu!
Foto: Zorana Jevtić

KAKAV MALER

SLAVNI AS SE BAŠ NAMUČIO: Paspalja pre šloga dva puta odbijali za vizu!

Košarka -

Slavni košarkaš se oporavlja u San Antoniju, gde je imao moždani udar, posetu ćerki preko okeana realizovao tek iz trećeg pokušaja

Žarko Paspalj uspešno se oporavlja od moždanog udara u San Antoniju. Legendarni srpski košarkaš i dalje je u Americi, a interesantno je da mu je ove godine dva puta odbijana viza. Kada ju je konačno dobio, doživeo je šlog.

Jedan od naših najtrofejnijih i omiljenih sportista pokušavao je da otputuje preko Bare, gde se nalazi njegova ćerka Staša, koja je završila studije menadžmenta, ali je američka ambasada je iz nekih razloga odbijala njegove zahteve sve donedavno.

Trener San Antonio Sparsa veliki je Paspaljev prijatelj i on mu je prvi pritekao u pomoć. Žarko je 1989, kada je došao u Sparse, mesec dana živeo u Popovićevoj kući. Ludi Srbin, kako ga danas zovu, tada je bio pomoćni trener i žestoko se zalagao da njegov stanar ostane u San Antoniju, ali mu to nije pošlo za rukom.

Rizik za ovakve udare Žarko je povećao time što je još kao igrač počeo da puši i vremenom su cigarete postale njegova strast. Pričalo se da je još za vreme igračke karijere dnevno umeo da slisti paklicu cigareta, a ništa bolji nije bio ni Divac.

Jeziva ispovest

U FAMILIJI SU MI SVI UMRLI OD SRCA

Žarko Paspalj nedavno je otkrio detalj iz svog života.

- Meni su, inače, svi u familiji oboleli ili umrli od srca. Ta genetika jeste jedna stavka, ali se to ne dešava nikad samo s jednom stavkom, mora da postoji više faktora. I verovatno da nisam bio još u punoj snazi, rezultat bi bio neuporedivo nesrećniji, a ovako... Mi danas pričamo - u razgovoru za Nedeljnik prisećao se Paspalj prvog srčanog udara, koji je doživeo sa 35 godina.

Dr Moma Jakovljević, foto: Nebojša Mandić

Sve se promenilo

DR JAKOVLJEVIĆ: KAO IGRAČ JE IMAO SAVRŠENE TESTOVE

Moma Jakovljević, nekadašnji Paspaljev sportski lekar, ističe da je Žarko kao igrač uvek imao rezultate za primer.

- On je bio neverovatan, svi testovi koje smo tada radili u klubu su mu bili fenomenalni. Uvek je bio među prva tri, prag bola mu je bio veoma visok. Jednom je iskrenuo zglob i nije hteo da izađe iz igre do poluvremena. Nažalost, kako je i sam isticao, genetski faktor je ovde veoma značajan. Žarko je sjajan drug, saradnik, veliki čovek. Moj savet svim bivšim sportistima jeste da nastave da žive zdravo jer, eto, dešava se da više problema mogu da imaju oni nego ljudi koji se nisu bavili sportom.

Kurir / Predrag Gajić

Foto: Zorana Jevtić, Nebojša Mandić

PRGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo ko je uspešniji od Italijana po broju učešća na Mundijalima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track