EVROLIGA: Efes lako sa Makabijem, Panatinaikos preslišao Himki
Foto: FIBA

7. KOLO EVROLIGE

EVROLIGA: Efes lako sa Makabijem, Panatinaikos preslišao Himki

Košarka -

Košarkaši Efesa pobedili su večeras u Tel Avivu Makabi sa 92:72, dok je Panatinaikos sa 93:65 trijumfovao protiv Himkija u utakmicama sedmog kola Evrolige.

Efes je na gostovanju protiv Makabija potvrdio da je u usponu forme, a najzaslužniji za trijumf bio je Erik Mekalum koji je sa 31 poenom predvodio svoju ekipu do trijumfa.

Zapaženu ulogu imao je i doskorašnji reprezentativac Srbije Vladimir Štimac. On je za pola sata na parketu ostvario "dabl-dabl" od 15 poena, 13 skokova, a uz to je imao i tri ukradene lopte i jednu asistenciju.

U ekipi Makabija istkao se Pjer Džekson sa 20 poena, dok je Džona Bolden postigao 12, a po 10 su dodali Aleks Tajus i Dešon Tomas.

Efesu je ovo druga pobeda iz sedam utakmica u Evroligi i sada su na 14. mestu, dok je Makabi šesti sa četiri pobede i tri poraza.

Panatinaikos je nastavio sa odličnim partijama, a večeras su Atini pobedilo ruski Himki koji je pretrpeo tek drugi poraz ove sezone.

U pobedničkoj ekipi istakao se Markus Denmon s 24 poena, 12 je dodao Džejms Gist, uz šest skokova, a Nik Kalates imao je po 11 poena i skokova.

Jedini zapaženi igrač gostiju bio je Aleksej Šved sa 17 poena i četiri asistencije.

PAO sada zauzima sedmo mesto sa četiri pobede i tri poraza, dok je Himki drugi sa pet trijumfa iz sedam utakmica.

kurir.rs / Beta

foto: FIBA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo ko je uspešniji od Italijana po broju učešća na Mundijalima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track